ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Αθόρυβη, με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνει, με ουσία και σοβαρότητα, με γνώση και μετριοφροσύνη, απλή, ευγενική, μετράει πολλές και σημαντικές επιτυχίες.

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της

Η Erifilli Nikolopoulou αναμφισβήτητα είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες που μιλάει όλα αυτά τα χρόνια μόνο μέσα από την δουλειά της. Αθόρυβη, με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνει, με ουσία και σοβαρότητα, με γνώση και μετριοφροσύνη, απλή, ευγενική, μετράει πολλές και σημαντικές επιτυχίες στην δουλειά της, που δεν κομπάζει και διατυμπανίζει στα media και στο περιβάλλον της δουλειάς. Έτσι είναι και σαν άνθρωπος, σεμνή και ταπεινή, κρατάει μία στάση που κρατάνε μόνο οι πραγματικά γεμάτοι και φτασμένοι άνθρωποι. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.

Εριφύλη Νικολοπούλου: Η σχεδιάστρια που προτιμά να μιλάει με τα πατρόν της
Βρεθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την εξαιρετική θέα και αφού μας υποδέχτηκε με χαρά και θέρμη, μετά την φωτογράφιση που στήθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης.
Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς.
Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας ως εξής: Λέξεις που χρησιμοποιούμαι συχνά στην δουλειά μας. Μόδα, ομορφιά και στιλ. Τι εικόνες σας έρχονται όταν ακούτε αυτές τις λέξεις;

Η πρώτη λέξη που θα μπορούσα να σχολιάσω και μπορεί να καλύψει οτιδήποτε άλλο με ρωτήσεις, είναι το στιλ. Για εμένα το σημαντικότερο πράγμα είναι το στιλ. Το στιλ δεν έχει να κάνει με το τι φοράω, τι κάνω στην δουλειά μου κτλ. Το στιλ δεν το μαθαίνεις, πρέπει να το έχεις και να το καλλιεργείς. Δεν αποκτάτε μέσα σε αίθουσες εκμάθησης, αποκτάτε με τον τρόπο που μεγαλώνεις, την ανατροφή σου, τους συγγενικό σου περιβάλλον, από τους χώρους που κινείσαι. Επίσης έχει να κάνει με την κουλτούρα σου, μπορεί κάποια γυναίκα να μπει σε έναν χώρο και να φοράει κάτι απλό, ο τρόπος που θα κινηθεί μέσα στον χώρο, αυτό είναι το στιλ και είναι το πιο σημαντικό, τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Τώρα θα σας πάω αλλού, σε μία πιο σκληρή ερώτηση. Είστε αρκετά χρόνια στο χώρο, με λαμπρή καριέρα, πανέμορφες δημιουργίες, πολύ πετυχημένες συνεργασίες και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεστε στις κορυφαίες Ελληνίδες σχεδιάστριες. Κατά καιρούς βλέπουμε επώνυμες κυρίες να βγάζουν δικές τους σειρές με ρούχα. Εσείς πως το βλέπετε αυτό;

Είναι κάτι που δεν ξεκίνησε εδώ. Ξεκίνησε από το εξωτερικό πριν από 15 περίπου χρόνια. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν κινούνται σε άλλα επίπεδα, είναι άλλου βεληνεκούς και άλλης ευρύτητας. Αυτό κάνει πολύ κακό στους επαγγελματίες, αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως έχει αρχίσει όλο αυτό, έτσι και θα τελειώσει.

Οι δημιουργίες της Εριφύλης λατρεύουν την Ελλάδα.

Θεωρείτε ότι η μόδα στην Ελλάδα περνάει κρίση;

Ναι πάρα πολύ. Αλλά δεν περνάει μόνο στην Ελλάδα, περνάει παντού. Εμείς έχουμε συνηθίσει και πορευόμαστε με αυτό, ενώ εκεί τώρα μπαίνει μία γενικότερη κρίση και προσπαθούν να συνηθίσουν σε αυτό. Συμβαίνει σε χώρες που δεν το περίμεναν ότι θα τους συμβεί. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο η κρίση στην μόδα. Αυτό γίνεται διότι υπάρχει μία άλλη δομή πραγμάτων σε ένα γενικότερο πλαίσιο που επηρεάζει άμεσα και την μόδα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε γνωρίσει και πολλοί σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Τι θυμάστε από όλες αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες;

Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, εντός και εκτός συνόρων, έχω κάνει διακοπές μαζί τους, σίγουρα έχω να θυμάμαι πολλά και όμορφα πράγματα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι γνωρίζοντας τέτοιους ανθρώπους, την άλλη μέρα που ξυπνάς αισθάνεσαι διαφορετικός, έχεις αναθεωρήσει πολλά πράγματα, διότι είναι τόσο απλοί, δεν έχουν κόμπλεξ, δεν είναι δήθεν(κάτι που απεχθάνομαι) και παίρνεις πολλά πράγματα από τέτοιες προσωπικότητες.

Έχετε ντύσει πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα και γενικώς προσέχετε την δουλειά σας και μιλάτε μέσα από αυτήν…

Ναι δεν μου αρέσει καθόλου το φαίνεσθαι. Πράγματι έχω πολύ καλό και ωραίο κόσμο που ντύνω, αναγνωρίσημο και μη. Θέλω να μιλάω μόνο μέσα από την δουλειά μου και οποία κυρία με τιμάει με την επιλογή της, δηλαδή να ντύνετε με δημιουργίες μου και έρχεται εδώ, θέλω να έρχεται μόνο για την δουλειά μου.

Χώρο για την προσωπική σας ζωή έχετε καθόλου;

Πάντα έχω και είχα. Στην ζωή μου πάντα και σε όλα ήθελα ποιότητα. Έτσι λοιπόν βρίσκω τον χρόνο, να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, σε ωραία μέρη, με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, είτε μόνη, είτε με φίλους. Απλά το τελευταίο διάστημα λόγο φόρτου εργασίας, δεν έχω τόσο πολύ χρόνο. Αλλά έστω και αυτό τον λίγο χρόνο, κάνω όμορφα και δημιουργικά πράγματα. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη γιατί κανω αυτό που αγαπώ. Είμαι ευτυχής που έχω αυτόν τον υπέροχο χώρο. Ετοιμάζω ωραία και καινούργια πράγματα. Κάποια από αυτά τα είδατε στην φωτογράφιση που κάναμε εδώ, αποκλειστικά για εσάς, φωτογραφίσαμε κάποια κομμάτια από την χειμερινή κολεξιόν. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας στον χώρο μου και τον χρόνο σας για να κάνουμε, αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας και την φωτογράφιση…Εύχομαι καλή συνέχεια στο site Womantoc.gr… Περιμένω να ντύσω και την Έλλη Στάη που δεν έχει τύχει να ντύσω μέχρι σήμερα (γέλια).

Η Εριφύλη Νικολοπούλου και ο Σπύρος Καλαματιανός μας χαιρετούν.

Erfili Nikolopoulou Facebook

Φωτογραφίες:Δήμητρα Κανάκη Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Erifilli Nikolopoulou

Read Next

11 Αυγ 2022
08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

Περισσότερα από

Made in Greece

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.