ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο

Εδώ και σαράντα χρόνια, τα Παιχνίδια Δεσύλλας ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Δύο εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν στο womanTOC

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο

Η ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν, για πρώτη φορά, μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, λοιπόν, γεννήθηκαν πέντε τίτλοι, προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας. Σκοπός της σειράς «1821» είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις μικρών και μεγάλων σε θέματα πατριδογνωσίας αλλά και να αποτελέσει ένα πρωτόγνωρο εργαλείο διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.

Η ελληνική εταιρεία Δεσύλλας διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στη χώρα μας, από το 1981. Με αφορμή λοιπόν τη νέα σειρά παιχνιδιών, μίλησαν στο womanTOC ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager, και ο Αναστάσιος Δεσυλλάς, πρόεδρος της εταιρείας, εκφράζοντας τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.

Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager:

Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτή την υπέροχη σειρά παιχνιδιών;

«Καταρχήν σας ευχαριστούμε που την ονομάζετε ως υπέροχη σειρά καθώς και εμείς οι ίδιοι έτσι ακριβώς την νιώθουμε. Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια πέρα από κάθε εμπορική σκέψη για εμάς ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία των Ελλήνων δημιουργώντας για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά επετειακών επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821. Κατά αυτό τον τρόπο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν παίζοντας να μάθουν τα πάντα για την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς».

Επετειακά παιχνίδια για το 1821 από την εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο
«Όντας η μοναδική εταιρεία κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια ήταν χρέος να αναδείξουμε και να γιορτάσουμε το σημαντικότατο γεγονός της επετείου των 200 χρόνων» λέει ο Χρήστος Τζαφόλιας, sales & marketing manager των Παιχνιδιών Δεσύλλας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία και η αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου;

«Ως εταιρεία είναι πολύ σημαντικό σε όλα μας τα παιχνίδια οι πληροφορίες και τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτά να είναι έγκυρα και αληθή. Έτσι, από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μια σειρά παιχνιδιών για το 1821, ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος και πιο έγκριτος φορέας από αυτόν του Πολεμικού Μουσείου; Απευθυνθήκαμε λοιπόν στη Διεύθυνση Ιστορίας του, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας. Συνεπώς, κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει ένα παιχνίδι της σειράς “1821” μπορεί να είναι σίγουρη για την ακρίβεια και την ορθή διάσταση των ιστορικών γεγονότων και πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτά».

«Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου, η οποία επιμελήθηκε πλήθος ερωτήσεων από τα παιχνίδια μας»

Πόσο σημαντικός θεωρείται ο ρόλος των συγκεκριμένων παιχνιδιών, και γενικά ενός εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, στη ζωή ενός παιδιού αλλά και ενός ενήλικα;

«Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι τεράστιος, σύμφωνα και με τις πιο πρόσφατες έρευνες, ενώ πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει την ένταξή τους ως εργαλείο μάθησης, δημιουργώντας θεματικές ενότητες οι οποίες διδάσκονται με την χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

»Όσον αφορά την έκδοση της συγκεκριμένης επετειακής σειράς επιτραπέζιων παιχνιδιών για το 1821, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και ουσιαστικό από το να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν σήμερα στο να είμαστε ελεύθεροι, παίζοντας! Για τους μεγάλους, δε, είναι μια τεράστια ευκαιρία πατριδογνωσίας και ανακάλυψης νέων πτυχών του αγώνα».

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένα παιδί γνώσεις σε οποιοδήποτε πεδίο μάθησης είναι μέσω του παιχνιδιού»

Το προφίλ της εταιρείας, από τον πρόεδρό της, Αναστάσιο Δεσύλλα:

«Από το 1981, όταν η εταιρεία μας κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι, ένα εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας, έως και σήμερα, τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν παρουσιάσει πολλές δεκάδες τίτλους παιχνιδιών. Μέσω εξαιρετικά επιλεγμένων συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

»Τα Παιχνίδια Δεσύλλας έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κατηγορίας των προσχολικών αλλά και παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Αυτό το έχουμε πετύχει με τη συνεργασία εκπαιδευτικών αλλά και παιδαγωγών στο σχεδιασμό τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη σύγχρονες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και μεθόδους.

«Δημιουργούμε αλλά και αντιπροσωπεύουμε εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά αλλά και ψυχαγωγικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες» λέει ο Αναστάσιος Δεσύλλας, πρόεδρος της εταιρείας (στη φωτό, με τον δημοσιογράφο Σπύρο Καλαματιανό).

»Με τα Παιχνίδια Δεσύλλας τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παράλληλα με ευχάριστο τρόπο αποκτούν γνώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τη μελέτη περιβάλλοντος, την ιστορία, τη μυθολογία, τις φυσικές επιστήμες, αλλά και τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικολογία, τη διατροφή. Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και σε όλα τα παιχνίδια των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουμε.

»Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή. Διατηρούμε, έτσι, εγχώριες θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε κατά το μέγιστο στην ελληνική οικονομία.

«Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας είναι η διατήρηση της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή».

»Το 2021 είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρεία μας κλείνει 40 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική αγορά και η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Για να τιμήσουμε τη σημαντική αυτή επέτειο, σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με έγκριτους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς μεγιστοποιώντας έτσι τη σημαντική προσλαμβανόμενη γνώση, με τον μοναδικό, πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο που μόνο ένα παιχνίδι μπορεί να δώσει».

Δείτε τα επετειακά παιχνίδια:

ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά.
ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1.200 ερωτήσεις.
ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας, παρατηρητικότητας όπου ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας.
«1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι.

Info

desyllas.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

Περισσότερα από

Made in Greece

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.