ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελληνικό Holly Wood: Τα ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν είναι το νέο trend

Πώς ένα love story μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματικό success story; Την απάντηση δίνουν οι ιδρυτές της 27 Wooden Accessories, που έκαναν τα ξύλινα παπιγιόν τάση.

Ελληνικό Holly Wood: Τα ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν είναι το νέο trend

Ο Σταμάτης Νεδιλάκης και η Ερμίνα Κεχαγιά γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Μετά την αποφοίτηση από το ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ο Σταμάτης εργάστηκε σε μια μεγάλη εταιρεία της περιοχής, με ευθύνη όλες τις ειδικές κατασκευές σε πόρτες και κουφώματα για σπίτια, βίλες, ξενοδοχεία κ.λπ., ενώ η Ερμίνα ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση στη φιλόξενη θεσσαλική πόλη.
Κάποια στιγμή, τον Ιούνιο του 2014, αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία, με 100% ξύλινα χειροποίητα αξεσουάρ, αρχής γενομένης από τα παπιγιόν, που σύντομα έγιναν και το σήμα-κατατεθέν της 27 Wooden Accessories. Δύο μόλις χρόνια μετά, η εταιρεία τροφοδοτεί 50 καταστήματα στην Ελλάδα, με παραγωγή περίπου 40 παπιγιόν ημερησίως, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εξαγωγές σε Φινλανδία και Ολλανδία.
Το 70% των παραγγελιών είναι custom made, κι αυτό σημαίνει πως κάθε πελάτης μπορεί να ζητήσει και να λάβει τη δική του προσωπική παραγγελία με τα χαρακτηριστικά που εκείνος θέλει (σχέδιο, χάραξη, χρώμα, ύφασμα στα παπιγιόν).

Ελληνικό Holly Wood: Τα ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν είναι το νέο trend
Ξύλινο χειροποίητο παπιγιόν με ύφασμα, και ξύλινα μανικετόκουμπα.
Η 27 Wooden Accessories κατασκευάζει και 100% χειροποίητα γυαλιά από μασίφ ξύλο.

Ας δούμε όμως καλύτερα τι έχει να πει για την επιτυχία του αυτός ο ιδιόρρυθμος «ξυλουργός» της μόδας.
«Πολλοί με ρωτάνε γιατί Καρδίτσα και όχι Αθήνα. H Καρδίτσα είναι η πόλη των φοιτητικών χρόνων και των δυο μας. Εγώ είχα έρθει από την Αλεξανδρούπολη και η Ερμίνα από τη Θεσσαλονίκη. Γνωριστήκαμε στη διάρκεια των σπουδών μας και αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε για πάντα εδώ. Η επιλογή έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής που μας προσφέρει αυτή η πόλη. Άλλωστε η 27 Wooden Accessories είναι μια εταιρεία που διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επομένως, η βάση της εταιρείας χρειάζεται να είναι σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ώστε να εξελισσόμαστε δημιουργικά.
»Τα ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν γεννήθηκαν σαν ιδέα πριν από 2 χρόνια περίπου, συνδυάζοντας τα επαγγέλματά μας. Εγώ προέρχομαι από τον τομέα της τεχνολογίας ξύλου και του design, ενώ η σύζυγός μου δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, έχοντας δική της επιχείρηση. Ήταν μια ιδέα που πολύ γρήγορα έγινε προϊόν. Τα παπιγιόν της 27 Wooden Accessories έχουν γίνει τάση στην Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Το 70% των παπιγιόν είναι custom made παραγγελίες.

«Τα ξύλα που χρησιμοποιούμε είναι παλίσσανδρος, που είναι και το αγαπημένο μου, το νιαγκόν, το βέγκε, η δρυς, το μεράντι, η καρυδιά κ.ά.
»Κάποια από τα εργαλεία μας είναι αυτά που χρησιμοποιούνται και σε ένα παραδοσιακό ξυλουργείο, όπως η κορδέλα, η πλάνη, το τριβείο, υπάρχουν όμως και πιο εξελιγμένα, καθώς εξελισσόμαστε διαρκώς».

Χειροποίητες ξύλινες μπομπονιέρες.

«Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε άντρες. Τα παπιγιόν μας είναι και γυναικείο αξεσουάρ, καθώς όλα γίνονται και κολιέ. Επίσης, μεγάλη ζήτηση έχουν τα ξύλινα χειροποίητα βραχιολάκια μας και τα ρολόγια μας, που φυσικά είναι unisex. Επίσης, έχουμε και ειδική σειρά για παιδιά.
»Εκτός από τα παπιγιόν, η εταιρεία μας κατασκευάζει μανικετόκουμπα, μπουτονιέρες, γραβατοπιάστρες, προσκλητήρια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ, όλα από μασίφ ξύλο. Σχεδόν κάθε δύο μήνες, βγάζουμε ένα νέο προϊόν.
»Το ξύλινο ρολόι της 27 Wooden Accessories είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή 100% χειροποίητο ρολόι που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα».

Το μοναδικό χειροποίητο ξύλινο ρολόι που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

«Το ίντερνετ φυσικά κι έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά μας, ωστόσο αν το προιόν δεν είναι καλό, όσο και να το σπρώξεις στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση δεν πρόκειται να πουληθεί.
»Στο σπίτι μας, το ξύλο έχει κυρίαρχη θέση, όπως και τα χειροποίητα έπιπλα. Το 60% από αυτά είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από εμένα τον ίδιο.
»O Morgan Freeman θα ήταν ο ιδανικός διάσημος για να υποστηρίξει στιλιστικά τα ξύλινα παπιγιόν μας, μιας που προτιμάει, ούτως ή άλλως, τα παπιγιόν».

«Το επόμενο βήμα: αυτή την περίοδο μόλις κυκλοφόρησε η νέα μας συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 και σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις του εξωτερικού, όπου θα παρουσιάσουμε ένα νέο, ανατρεπτικό προιόν, που πιστεύουμε ότι θα εντυπωσιάσει. Παράλληλα βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με άλλους εμπορικούς αντιπροσώπους (εκτός της Φινλανδίας και της Ολλανδίας) για εξαγωγές σε Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) κ.λπ.»

Info
27 Wooden Accessories, Δημάρχου Χαρίτου 3, Καρδίτσα, τηλ.: 2441079499, 6947922245.
Facebook.

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.