ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Eireen μεταξωτά μαντίλια: Το Σουφλί, το Ντουμπάι, ο Δούρειος Ίππος και η Καμήλα*

Το νέο project των μεταξωτών μαντηλιών Eireen μιλάει Αραβικά και ταξιδεύει σε χώρα μαγική και ονειρεμένη. Σκηνικό «χίλιες και μία νύχτες».

Eireen μεταξωτά μαντίλια: Το Σουφλί, το Ντουμπάι, ο Δούρειος Ίππος και η Καμήλα*

Μια πόλη της Βορείου Ελλάδας, το μεγαλύτερο από τα επτά Αραβικά εμιράτα και δύο σύμβολα. Τι μπορεί να ενώνει όλα τα παραπάνω; Ποια μυστική ύφανση έχει πλέξει με όρεξη και μεράκι, την ιστορία τους; Ποια κλωστή από μπρισίμι κέντησε την ύπαρξή τους;

Eireen μεταξωτά μαντίλια: Το Σουφλί, το Ντουμπάι, ο Δούρειος Ίππος και η Καμήλα*

Το Σουφλί, μια πόλη με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή μεταξιού, ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του [μεταξιού] κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής εποχής.

Το Ντουμπάι, (αραβικά: دبيّ), η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο κρουνός της σύγχρονης υπερπολυτέλειας.

Ο Δούρειος Ίππος, το σήμα κατατεθέν των φουλαριών Eireen, αποτελεί σύμβολο επινοητικότητας, ευστροφίας, αποφασιστικότητας, η επισφράγιση της ικανότητας των Ελλήνων να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, όχι αποφεύγοντάς τες, αλλά κυλώντας μέσα σε αυτές.

Η Καμήλα, διαχρονικό σύμβολο αντοχής, μεγάλων αποστάσεων, επιβίωσης, προνοητικότητας, υπομονής και ακάματης προσπάθειας.

«Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι ξένοι λαοί την ελληνική φινέτσα. Επέλεξα το μετάξι τόσο ως απόλυτα ελληνικό ύφασμα όσο και ως ύφασμα πολυτέλειας. Το μετάξι για μένα είναι η ελίτ των υφασμάτων» λέει η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου ενώ υπογράφει τη νέα σειρά των μεταξωτών μαντηλιών Eireen, ταξιδεύοντας το made in Greece μέχρι το Ντουμπάι, πάνω σε μια καμήλα.

Το καλοκαίρι του 2015 τα μεταξωτά μαντήλια Eireen είχαν ταξιδέψει στο πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου. Τελικά αυτά τα μεταξωτά αξεσουάρ έχουν βαλθεί να γυρίσουν τον κόσμο.

INFO:

Facebook

http://eireen.gr/

Read Next

08 Αυγ 2022

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

Περισσότερα από

Made in Greece

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.