ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δύο κυρίες της ελληνικής μόδας ενώνουν το όραμά τους και φτιάχνουν τα πιο όμορφα καλοκαιρινά top

Φίνα και κομψά υλικά, βαμβάκι και λινό. Όπως λέμε καλοκαίρι και ήλιος.

Δύο κυρίες της ελληνικής μόδας ενώνουν το όραμά τους και φτιάχνουν τα πιο όμορφα καλοκαιρινά top

Μπορεί ένα top να φέρει το καλοκαίρι; Η capsule συλλογή της Liana Camba με την blogger, Here C Comes, έχει την κρυμμένη απάντηση.

«Με μια λέξη, θα το έλεγα χημεία» λέει η Λιάνα Καμπά, μιλώντας για τη συνεργασία της με την Χρυσάνθη Κουρούπη. «Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με την πρώτη γνωριμία νοιώθουν πολύ οικεία. Μια αυτόματη ταύτιση. Έτσι ένοιωσα με την Χρυσάνθη όταν την γνώρισα. Και από ότι κατάλαβα και εκείνη το ίδιο. Συνέχισα να παρακολουθώ την δουλειά της και η αισθητική της εικόνας που έβλεπα μ άρεσε πολύ. Έχει ποιότητα και class. Κάτι που το βρίσκω σπάνια και θεωρώ ότι λείπει από την ζωή μας και την καθημερινότητα μας. Όταν λοιπόν μου έκανε την πρόταση να φτιάξουμε μια μικρή σειρά με δικά της σχέδια δέχθηκα γιατί ήξερα ότι θα έβγαινε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Στο εξωτερικό τέτοιες συνεργασίες είναι πολύ συχνές, και δημιουργούν μια φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα στο brand».

Δύο κυρίες της ελληνικής μόδας ενώνουν το όραμά τους και φτιάχνουν τα πιο όμορφα καλοκαιρινά top
Η ελληνική μόδα ενοποιεί, εμπνέει, ενθουσιάζει, μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Το έχει αυτό το εφέ και η συλλογή αυτή το δικαιώνει περίτρανα.

Οι δύο κυρίες της μόδας συναντήθηκαν για να πουν μια ιστορία από κοινού, να υφάνουν το μύθο του λαμπερού made in Greece με τον πιο στιλάτο τρόπο: μέσα από σύγχρονα, εντυπωσιακά πατρόν και εκλεκτά, καλοκαιρινά υφάσματα, πάνω από τα top που ορίζουν την πιο ζεστή και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου.

Η ελληνική μόδα ενοποιεί, εμπνέει, ενθουσιάζει, μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Το έχει αυτό το εφέ και η συλλογή αυτή το δικαιώνει περίτρανα. Οι δύο κυρίες της μόδας συναντήθηκαν για να πουν μια ιστορία από κοινού, να υφάνουν το μύθο του λαμπερού made in Greece με τον πιο στιλάτο τρόπο: μέσα από σύγχρονα, εντυπωσιακά πατρόν και εκλεκτά, καλοκαιρινά υφάσματα, πάνω από τα top που ορίζουν την πιο ζεστή και ηλιόλουστη εποχή του χρόνου.

«Η μόδα ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και μια μεγάλη μου αγάπη. Ήταν τρόπος έκφρασης και από το 2014 ασχολούμαι με το blogging» εξηγεί η Χρυσάνθη.

«Με την Λιάνα Καμπά γνωρίστηκα πριν δύο χρόνια και εκτιμώντας την δουλειά της αλλά και το γούστο της, η συνεργασία ήταν μονόδρομος. Όταν αποφάσισα να δημιουργήσω μια capsule συλλογή ο πρώτος άνθρωπος που απευθύνθηκα, χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν η Λιάνα. Η σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε τα top που λείπουν από την ντουλάπα μας. Ρούχα εύκολα που μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις, με πολλούς τρόπους, κολακεύουν το γυναικείο σώμα, είναι κομψά και ταυτόχρονα θηλυκά. Τα υφάσματα που χρησιμοποιήσαμε είναι όλα από φυτικές ίνες -μιας και οι δύο έχουμε οικολογικές ανησυχίες-, και η χρωματική παλέτα είναι γήινη χωρίς να λείπουν το λευκό και το μαύρο».

Τα μεγάλα μανίκια, ο ένας ώμος, η θηλυκή μονοχρωμία που φλερτάρει με τις αποχρώσεις της φύσης και του θέρους, το «έξυπνο» εκάι ή το σοφιστικέ γαλαζοπράσσινο, όλα συνθέτουν μια σειρά top με χαρακτήρα.
«Το λινό είναι ένα ύφασμα που ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι και στη δική μου αισθητική. Είναι ένα αβρό, ραφινάτο, φίνο υλικό, που αφήνει τη δροσιά να περάσει, που αγγίζει το σώμα με σεβασμό, που αναδεικνύει την έννοια της ταυτότητας και των προσωπικών επιλογών».

«Τα top που δημιουργήσαμε είναι θηλυκά, εύκολα, απλά και εντυπωσιακά συγχρόνως, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποια γυναίκα που θέλει να ανανεώσει το ντύσιμο της με ένα μικρό άγγιγμα. Είναι φτιαγμένα από καθαρά υλικά, βαμβάκι και λινό. Η ραφή τους γίνεται από “μοδίστρες” ατελιέ, όχι παραγωγικά, αλλά με πολύ οικονομικές τιμές. Δηλαδή μια πολυτέλεια που μπορούμε και αξίζουμε όλες οι γυναίκες να έχουμε» συνεχίζει η Λιάνα Καμπά και συμπληρώνει: «Το λινό είναι ένα ύφασμα που ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι και στη δική μου αισθητική. Είναι ένα αβρό, ραφινάτο, φίνο υλικό, που αφήνει τη δροσιά να περάσει, που αγγίζει το σώμα με σεβασμό, που αναδεικνύει την έννοια της ταυτότητας και των προσωπικών επιλογών».

Τα μεγάλα μανίκια, ο ένας ώμος, η θηλυκή μονοχρωμία που φλερτάρει με τις αποχρώσεις της φύσης και του θέρους, το «έξυπνο» εκάι ή το σοφιστικέ γαλαζοπράσσινο, όλα συνθέτουν μια σειρά top με χαρακτήρα.

-Πως είναι να δουλεύει μία σχεδιάστρια με μία blogger; Που συναντιούνται;
«Η δουλειά η δική μου και της Χρυσάνθης, παρόλο που είναι στον ίδιο χώρο, είναι διαφορετικές. Είναι σαν να προσεγγίζεις το ρούχο, το σχέδιο, την εικόνα εγώ από μέσα και η Χρυσάνθη από έξω. Εκεί λοιπόν, συναντιούνται γιατί συμπληρώνει το ένα το άλλο. Χρειάζεται η μια την άλλη. Βρίσκω χαρά στην συνεργασία μου με την Χρυσάνθη. Πάντα μια νέα και αποστασιοποιημένη ματιά τα βλέπει διαφορετικά και αυτό είναι που χρειάζομαι».

*Τη συλλογή μπορείτε να βρείτε στη boutique Liana Camba, Αναγνωστοπούλου 26 στο Κολωνάκι και στο www.lianacamba.gr.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.