Τώρα που όλες και όλοι φροντίζουμε να ξεφορτωθούμε τα έξτρα κιλάκια να μια συνταγή που έχει όλη τη νοστιμιά αλλά της λείπουν οι περιττές θερμίδες.
Έτσι και πίτσα, που τόσο τη λαχταρούμε, θα απολαύσουμε και δε θα νιώσουμε αυτό το αίσθημα της λιπαρότητας και κιλά σιγά σιγά και σταδιακά θα χάσουμε εάν αντικαταστήσουμε τη ζύμη με αυτό τοι ζυμάρι από κουνουπίδι.
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια το τρίβουμε στο μούλτι να γίνει σαν ρύζι, όχι τελείως σκόνη δηλαδή.
- Το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό {αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε).
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μια τσατίλα, σα να κάνουμε τυρί.
- Το σφίγγουμε και πιέζουμε μέχρι να βγει όλο το νερό.
- Το αλευράκι μας είναι έτοιμο.
- Για να κάνω την πίτσα, απλά το ανακάτεψα με 1 αυγό για να δέσει.
- Δε γίνεται κανονικό ζυμάρι, μοιάζει με σφιχτό σιμιγδαλένιο χαλβά.
- Προσθέτουμε ό,τι υλικά θέλουμε από πάνω -καλύτερα να αποφύγουμε τα λιπαρά για να απολαύσουμε τη light γεύση του ζυμαριού αυτού.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα:
Πηγή συνταγής: Dolmadaki gr
Photo: @mahyarmotebassem