Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση στον Πύργο του Πειραιά, που σχηματίζει τις λέξεις «ΥΓΡΗ ΨΥΧΗ», φωτίζεται από τον Μάιο του 2019 τη νύχτα, μεταφέροντας με ένα συμβολικό τρόπο το μήνυμα για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Το έργο είναι μια πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής ομάδας της «SERAPIS MARITIME» – που συνδυάζει την τέχνη με την επιχειρηματικότητα με έμπνευση τη ναυτιλία – σε συνεργασία με τη «RODEO GALLERY» και τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2019.

Για εκείνους που θα σηκώσουν τα μάτια ψηλά φτάνοντας στην Πύλη Ε7 υπάρχει μία έκπληξη. Υγρή Ψυχή. Δυο λέξεις σχηματίζονται στα 110 μέτρα όπου υψώνονται πάνω από τη γη μέσα από ένα γκρουπ φωτιστικών, πάνω στον -για πολλούς καταραμένο -γίγαντα της πόλης.

«Το Liquid Soul έρχεται σε συνέχεια της προσήλωσης μας σε θέματα γύρω από την ελληνική ναυτιλία. Ο τίτλος της φωτιστικής εγκατάστασης επισημαίνει ακριβώς αυτό: Την ψυχή της ναυτοσύνης και το υγρό στοιχείο που τη γεννά. Επιλέξαμε να την τοποθετήσουμε στον Πύργο Πειραιά σε μια προσπάθεια να τον ενεργοποιήσουμε. Ο φωτισμός από μόνος του παραπέμπει σε μια πνευματική σχέση με τα πράγματα αλλά εμείς θέλαμε να τονίσουμε και μιαν εξωστρέφεια του έργου προς την πόλη – γι’ αυτό κι εξάλλου δουλέψαμε στην πρόσοψη του Πύργου. Θέλαμε να στρέψουμε το βλέμμα προς τα έξω, προς το λιμάνι και τους ανθρώπους του»εξηγούν οι Σέραπις Maritime.

Δείτε ένα βίντεο με το μήνυμα «Υγρή Ψυχή»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS