Η Χαλιμά Άντεν έγινε μία από τις πιο γνωστές μουσουλμάνες στον χώρο του μόντελινγκ όταν έγινε το πρώτο μοντέλο που πόζαρε με το μπουρκίνι της στις σελίδες του περιοδικού Sports Illustrated.

Το μοντέλο παρά την ανοδική πορεία στην καριέρα της αποφάσισε να αφήσει το μόντελινγκ και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι το δίλλημα ανάμεσα σε μια καριέρα στον χώρο της μόδας και τη θρησκεία της, ήταν άδικο αλλά τελικά της επέτρεψε να δει τον εαυτό της διαφορετικά.

Η Άντεν είχε φωτογραφηθεί με το χιτζάμπ της σε πολλά δημοφιλή περιοδικά, όμως τον περασμένο Νοέμβριο παραιτήθηκε λέγοντας στον Tommy Hilfiger ότι ένιωθε σαν «μειονότητα μέσα σε μια μειονότητα».

Το 23χρονο μοντέλο ένιωθε να απομακρύνεται από την εικόνα που είχε για τον εαυτό της και πως είχε χάσει τον έλεγχο της ταυτότητάς της: «Τα τελευταία δύο χρόνια εμπιστεύθηκα την ομάδα να φτιάχνει το χιτζάμπ μου και τότε ξεκίνησα να έχω προβλήματα» εξηγώντας ότι σε μια φωτογράφιση αντί για το μαντήλι της χρησιμοποίησαν τζιν παντελόνι. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Το χιτζάμπ μου συρρικνωνόταν και γινόταν ολοένα και μικρότερο σε κάθε λήψη».

«Τα τελευταία δύο χρόνια εμπιστεύθηκα την ομάδα να φτιάχνει το χιτζάμπ μου και τότε ξεκίνησα να έχω προβλήματα» εξηγώντας ότι σε μια φωτογράφιση αντί για το μαντήλι της χρησιμοποίησαν τζιν παντελόνι. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Το χιτζάμπ μου συρρικνωνόταν και γινόταν ολοένα και μικρότερο σε κάθε λήψη».

Η Άντεν που είχε γεννηθεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κένυα είχε υπογράψει με πρακτορείο μοντέλων το 2017 κερδίζοντας φήμη για τις πόζες της με το χιτζάμπ της. «Όταν ξεκίνησα, σκέφτηκα ότι αυτό θα ανοίξει τις πόρτες για πολλά κορίτσια της κοινότητάς μου», είπε εξηγώντας ότι μέχρι τότε «δεν είχα ξεφυλίσσει ένα περιοδικό και να δω κάποιον με χιτζάμπ, οπότε το ότι έγινα αυτό το άτομο ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε».

Η απόφασή της να αφήσει το επάγγελμά της έγινε όταν συνειδητοποίησε πόσο εύκολο είναι «να εκμεταλλευτούν» τα μοντέλα, αφού «η μόδα μπορεί να είναι μια βιομηχανία που είναι πολύ καταχρηστική». Όπως τόνισε το diversity δεν είναι απαραίτητο μόνο στην πασαρέλα αλλά «πρέπει να υπάρχει και στην ομάδα του μακιγιάζ, των μαλλιών, των στιλιστών. Έχει να κάνει και με τους ανθρώπους στο παρασκήνιο».

Όπως τόνισε το diversity δεν είναι απαραίτητο μόνο στην πασαρέλα αλλά «πρέπει να υπάρχει και στην ομάδα του μακιγιάζ, των μαλλιών, των στιλιστών. Έχει να κάνει και με τους ανθρώπους στο παρασκήνιο».

Η Άντεν αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή επέστρεψε στο κέντρο φιλοξενίας όπου μεγάλωσε και ανακάλυψε ότι είχε επεκταθεί: «Πώς γίνεται ακόμα και σήμερα να υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως θα ήθελε πολύ όσο μεγάλωνε να είχε έρθει κάποιος σαν αυτήν και να της πει «αυτό είναι η ελπίδα και είναι εντάξει να ονειρεύεσαι και να έχεις ζωή και το αξίζεις και έξω από το κέντρο σου αξίζει να ονειρεύεσαι και να ευημερείς».

Kεντρική φωτογραφία: Splash News

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS