Ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από τα βιβλία και τα κατοικίδιά μας σαν παρέα. Η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος αγκαλιά με το σκύλο ή τη γάτα μας. Αυτό στηρίζει το βιβλιοπωλείο στον Καναδά, στη Νέα Σκωτία, το Otis & Clementine’s Books and Coffee, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο βιβλιοπωλείο αλλά ένα γατο-βιβλιοπωλείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η φιλόζωη και λάτρης των βιβλίων ιδιοκτήτρια Ellen Helmke σκέφτηκε κάτι για να βοηθήσει κάποιες γάτες που δεν έχουν σπίτι και φροντίδα. Έτσι ο χώρος μέσα στο βιβλιοπωλείο της είναι γεμάτος γατούλες, οι οποίες ψάχνουν υιοθεσία.

Μέχρι σήμερα, έχουν υιοθετηθεί μέχρι και 30 γάτες μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Πολλοί πελάτες συρρέουν στο κατάστημα μόνο για να δουν τις γάτες, οπότε η κίνηση αυτή αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά, επίσης. 

Η Helmke ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα υιοθεσιών πριν από έναν χρόνο και αναφέρει ότι οι πελάτες χαίρονται και περνούν ευχάριστα με τα γατάκια, τα οποία αγκαλιάζουν και παίζουν μαζί τους. Και είναι ιδιαίτερα περήφανη για τις υιοθεσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δείτε ένα πανέμορφο βίντεο από το βιβλιοπωλείο που λειτουργεί σαν ζεν μάντρα:

Τα γατάκια αυτά δίνονται στο βιβλιοπωλείο από μια ομάδα διάσωσης, τη South Paw Conservation Nova Scotia, με την οποία συνεργάζεται η Helmke.

Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Τα ζωάκια δεν δίνονται έτσι απλά. Δίνονται από την ομάδα διάσωσης και το καταφύγιο από το οποίο προέρχονται, το οποίο σημαίνει ότι η ομάδα διαχειρίζεται όλη τη διαδικασία, κάτι που είναι απολύτως σωστό και νόμιμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

*Με πληροφορίες από το petpet.gr

Φωτό: Otis & Clementine’s Books and Coffee

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS