ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βιασμοί, βασανιστήρια, λιμοκτονία: Ο εφιάλτης που έζησε σε αίρεση η κόρη ηθοποιού της "Δυναστείας"

Η Ίντια Όξενμπεργκ, κόρη της Κάθριν Όξενμπεργκ, περιέγραψε τα επτά χρόνια που πέρασε ως σκλάβα του σεξ στην αίρεση Nxivm.

Βιασμοί, βασανιστήρια, λιμοκτονία: Ο εφιάλτης που έζησε σε αίρεση η κόρη ηθοποιού της «Δυναστείας»

Αφού πέρασε επτά χρόνια στους κόλπους της αίρεσης Nxivm, η 29χρονη Ίντια Όξενμπεργκ, κόρη της ηθοποιού της "Δυναστείας" Κάθριν Όξενμπεργκ, τόλμησε να δραπετεύσει και σήμερα αφηγείται την εφιαλτική εμπειρία της, στη διάρκεια της οποίας βιάστηκε από τον αρχηγό της αίρεσης, Κιθ Ρανιέρ, και αναγκάστηκε να χαράξει στο δέρμα της τα αρχικά του.

Όπως περιγράφει, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την αίρεση το 2011, σε ηλικία 19 ετών, και αποφάσισε να γίνει μέλος της θεωρώντας ότι θα τη βοηθούσε "να μάθω την αυτοβοήθεια και την προσωπική ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα μάθαινα το αντίθετο" όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή "Good Morning America".

Ο Κιθ Ρανιέρ, που πλέον έχει συλληφθεί, χρησιμοποιούσε διάφορες μεθόδους χειρισμού για να την κρατά φυλακισμένη στους κόλπους της αίρεσης. Η ίδια μάλιστα ωθήθηκε να γίνει μέλος σε ένα μυστικό παράρτημά της, το λεγόμενο DOS, "μια παγίδα όπου ο Κιθ έκανε τις γυναίκες σκλάβες του σεξ για να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες".

Όλες οι γυναίκες, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ήταν αναγκασμένες να κάνουν σεξ μαζί του και να χαράξουν στο δέρμα της πυελικής περιοχής τα αρχικά του. Και οι δοκιμασίες δεν τελείωναν εκεί: "Μας έλειπε ύπνος, λιμοκτονούσαμε". Οι γυναίκες της αίρεσης εξαναγκάζονταν σε στερητικές δίαιτες, που στην περίπτωση της Ίντια είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν τα μαλλιά της και να σταματήσει η περίοδός της.

Όλες οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να κάνουν σεξ με τον αρχηγό της αίρεσης και να χαράξουν στο δέρμα της πυελικής περιοχής τα αρχικά του

Τελικά, μετά από μια σειρά από προσωπικές συνειδητοποιήσεις, δραπέτευσε από την αίρεση το 2018. "Πρέπει να είσαι ανοιχτός σε αυτό. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να δει την αλήθεια" λέει σήμερα.

O Ρανιέρ συνελήφθη με κατηγορίες απάτης και sex trafficking και περιμένει τη δίκη του. Ο ίδιος τις αρνείται, επιμένοντας να πιστεύει ότι θα "δικαιωθεί". Μαζί του συνελήφθησαν πέντε ακόμα μέλη της αίρεσης, για διάφορες κατηγορίες.

Όπως διευκρινίζει σήμερα η Ίντια στο "Vanity Fair", με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα μιας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο "Seduced", όπου αποκαλύπτει την προσωπική ιστορία της, η στιγμή της μεγάλης επιφοίτησης για την ίδια ήρθε όταν έπεσαν στα χέρια της κάποια στικάκια με ηχητικά ντοκουμέντα της αίρεσης, όπου ο Ρανιέρ περιέγραφε τις κακοποιητικές πρακτικές του. Σε ένα από αυτά, ζητούσε να χαραχθούν τα αρχικά του στο δέρμα των νεαρών γυναικών που είχε επιλέξει ο ίδιος για το χαρέμι του. Σε ένα άλλο, διευκρίνιζε ότι η διαδικασία έπρεπε να γίνει αφού οι γυναίκες βγάλουν όλα τους τα ρούχα, χωρίς αναισθησία, με κάποιον να τις κρατάει για να αντέξουν τον πόνο.

Τότε, η Ίντια αποφάσισε να δραπετεύσει και να απευθυνθεί στη μητέρα της, από την οποία είχε αποξενωθεί από τότε που είχε μπει στην αίρεση. Η απάντηση της μητέρας της ήταν: "Είσαι έτοιμη να πας στο FBI;". "Ναι", απάντησε εκείνη.

Δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια της Κάθριν Όξενμπεργκ να την απελευθερώσει. Η προσωπική της σταυροφορία περιλάμβανε εκκλήσεις προς τις αρχές, παρεμβάσεις ειδικών και επικοινωνία με τα media. Έφτασε σε σημείο να γράψει ακόμα και ένα βιβλίο, απευθυνόμενη προς την Ίντια, θέλοντας να τη βοηθήσει να δει την αλήθεια.

"[Αυτό που έζησα] είναι σαν θεατρικό του Σαίξπηρ. Πολύ τραγικό" σχολίασε στο Vanity Fair, προσθέτοντας ωστόσο, πως η αγάπη της μητέρας της, που έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει να απεγκλωβιστεί, "είναι ταυτόχρονα πολύ όμορφη".

"Αυτό που έζησα είναι σαν θεατρικό του Σαίξπηρ. Πολύ τραγικό"

Η Κάθριν Όξενμπεργκ φαίνεται να έχει κατανοήσει σε βάθος τον μηχανισμό μιας αίρεσης. "Ο κόσμος λέει, σιγά, ποτέ δεν θα παρασυρθώ σε αιρέσεις. Αλλά ειλικρινά, η δυναμική τους θυμίζει εκείνη μιας κακοποιητικής σχέσης, που μας ελέγχει. Και ο Κιθ δεν ήταν μόνο ένας ηγέτης αίρεσης, ήταν ένας σεξουαλικός κυνηγός. Δείτε τι έκανε και ο Έπσταϊν… Το σύστημα που σχεδιάζουν για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε γυναίκες είναι το ίδιο. Έχουν ανθρώπους που καλλιεργούν την εμπιστοσύνη μαζί τους. Όσο περισσότερο φως ρίχνουμε σε αυτή τη συμπεριφορά και την εκθέτουμε, τόσο περισσότερη ασφάλεια προσφέρουμε στις νέες γυναίκες".

"Η δυναμική μιας αίρεσης θυμίζει εκείνη μιας κακοποιητικής σχέσης, που μας ελέγχει"

Μετά την απελευθέρωσή της η Ίντια ακολούθησε μια μακρά διαδρομή ανάρρωσης, τόσο ψυχικής, όσο και σωματικής μετά από πολλά χρόνια εξαντλητικής δίαιτας. Ανάμεσα στα όπλα της ήταν το μποξ, που τη βοήθησε να δυναμώσει. "Πλέον έχω κανονικούς μυς, για τους οποίους νιώθω αληθινά περήφανη" λέει η Ίντια. Και τι έγινε το τατουάζ των αρχικών του δυνάστη της; Αντί να το αφαιρέσει χειρουργικά, το κάλυψε με ένα σύμβολο μάνταλα, ένα "ματάκι" και τη φράση "en quora en para", που σημαίνει "ακόμα μαθαίνω".

Ανάμεσα στα καινούρια της μαθήματα είναι το πώς να χτίζει από την αρχή μια ουσιαστική σχέση με έναν άντρα. Αφού απέφυγε για ένα διάστημα τα ραντεβού, τελικά ενέδωσε σε έναν σεφ από τη Νέα Υόρκη, τον Πάτρικ, που "κάθε φορά που μου έκανε ερωτήσεις, δεν ήταν επικριτικές. Ήθελε να μάθει την ιστορία μου από εμένα, όχι από τις ειδήσεις… Αυτό το εκτίμησα, το χρειαζόμουν. Γιατί μέχρι τότε, ένιωθα πως όλοι με έβλεπαν σαν το "κορίτσι της αίρεσης”, όχι ως την Ίντια".

Δείτε το τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ "Seduced":

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.