Ένα έφηβο κορίτσι στο Αφγανιστάν, μεταξύ 14 και 16 ετών, σκότωσε δύο Ταλιμπάν και τραυμάτισε πολλούς ακόμα, προκειμένου να εκδικηθεί τον φόβο των γονιών της μπροστά στα μάτια της.

Όλα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στο σπίτι της Κάμαρ Γκουλ, της έφηβης κοπέλας της οποίας ο πατέρας ήταν υποστηρικτής της αφγανικής κυβέρνης, τον έσυραν στην αυλή και όταν η σύζυγός του προσπάθησε να τους σταματήσει εκείνοι τους δολοφόνησαν και τους δύο. 

«Η Κάμαρ Γκουλ, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, άρπαξε ένα όπλο που είχε η οικογένεια. Σκότωσε τους δύο Ταλιμπάν που είχαν δολοφονήσει τους γονείς της και τραυμάτισε πολλούς άλλους», πρόσθεσε. Η έφηβη είναι 14 με 16 ετών, σύμφωνα με διάφορους αξιωματούχους.

Άλλα μέλη των Ταλιμπάν έσπευσαν να επιτεθούν στο σπίτι της οικογένειας, όμως οι χωρικοί και φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές τους απώθησαν. Η έφηβη και ο μικρότερος αδελφός της οδηγήθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας σε ασφαλές μέρος, εξήγησε ο Μοχάμεντ Άρεφ Άμπερ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με σχόλια που χαιρετίζουν την «ηρωική» πράξη της κοπέλας. Μια φωτογραφία της έφηβης να φορά μαντίλα και να έχει ένα όπλο στα γόνατα έχει γίνει viral. «Βγάζω το καπέλο στο θάρρος της», έγραψε η Ναζίμπα Ράχμι στο Facebook. «Η ισχύς μιας Αφγανής κοπέλας», έγραψε μια άλλη χρήστρια του Διαδικτύου, η Φαζίλα Αλιζάντα.

Διαβάστε μία σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS