ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βάλτε νέο «αέρα» στη διακόσμηση του δωματίου σας

Mη ξεχνάτε να έχετε σαν βασικό κριτήριο τον πραγματικά κατάλληλο αερισμό, μα και τη διακόσμηση που θα χαρίσει στον χώρο σας αληθινά «φρέσκο αέρα».

Βάλτε νέο «αέρα» στη διακόσμηση του δωματίου σας

Στην κατηγορία διακόσμηση του δωματίου παίζει σπουδαίο ρόλο -μεταξύ άλλων – ο προσανατολισμός του δωματίου και το πόσο ευάερο και ευήλιο είναι. Πολύ συχνά μπορεί να έχουμε «τυφλά» δωμάτια χωρίς να έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό ή να μην μπορούν εύκολα να αεριστούν σωστά με αποτέλεσμα να φαίνονται μουντά ή ακόμα και καταθλιπτικά. Ιδιαίτερα ο μη επαρκής αερισμός μπορεί να προκαλέσει και πρακτικά προβλήματα όπως δυσάρεστες οσμές ή ακόμα και υγρασία.

Παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσετε το αίσθημα του σωστού αερισμού και προτάσεις για διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και διακόσμηση βρεφικού δωματίου που θα σας κάνουν να αισθάνεστε ότι έχετε ένα δωμάτιο με «φρέσκο» αέρα

Αερίστε καθημερινά

Με καθημερινό αερισμό του σπιτιού εξασφαλίζετε τη σωστή θερμοκρασία, την εξισορρόπηση της υγρασίας και την απομάκρυνση βλαβερών ουσιών από το δωμάτιο. Αν κάποιο δωμάτιο λόγω προσανατολισμού ή έλλειψης παραθύρων δεν αερίζεται σωστά, δοκιμάστε να μην το κλείνετε και να το απομονώνετε ή και ακόμα να χρησιμοποιήσετε κάποιου είδους ανεμιστήρα που θα βοηθήσει στο να ανανεωθεί ο αέρας στο δωμάτιο. Ιδιαίτερα αν είστε στη διαδικασία βαψίματος ο αερισμός του δωματίου επιβάλλεται γιατί βοηθά το χρώμα να στεγνώσει γρηγορότερα και να απομακρυνθούν τυχόν βλαβερές ουσίες στο φρεσκοβαμμένο δωμάτιο. Αν και με το SUPER NEOPAL ECO, που είναι οικολογικό ματ πλαστικό χρώμα ασυναγώνιστης ποιότητας, δεν έχετε να ανησυχείτε για βλαβερές ουσίες αφού είναι απολύτως ασφαλές και δεν περιέχει αμμωνία, ούτε επικίνδυνες ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, ελεύθερη φορμαλδεΰδη, αρωματικούς υδρογονάνθρακες και είναι φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον. Το SUPER NEOPAL ECO διακρίνεται επίσης για την ασύγκριτη καλυπτικότητα και απόδοση, την υψηλή του λευκότητα και τις αναλλοίωτες αποχρώσεις, και έχει εξαιρετική αντοχή στο συχνό πλύσιμο.

Βάλτε νέο «αέρα» στη διακόσμηση του δωματίου σας
Αποχρώσεις Vivechrom 00YY 83/046, 98YR 78/041

Ασχοληθείτε με τον αερισμό όσο και με την διακόσμηση δωματίου

Τα υπνοδωμάτια μας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τον σωστό αερισμό. Και αυτό δεν αφορά μόνο το να ανοίξουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες αλλά και να αερίσουμε σωστά το στρώμα και τα παπλώματα. Μπορεί να έχετε κάνει πολύ καλή καλή δουλειά στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ή στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου και οι φίλοι σας να λένε τα καλύτερα για την υπέροχη λουλουδάτη παπλωματοθήκη σας ή για το πρωτότυπο βρεφικό δωμάτιο σαν βγαλμένο από το Pinterest, αλλά μην παραμελείτε να αερίζετε το πάπλωμα και τα μαξιλάρια όσο πιο συχνά μπορείτε και να αλλάζετε κάθε 15 ημέρες τα κλινοσκεπάσματα. Όσον αφορά το στρώμα μπορείτε να το καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα ακάρεα και κάθε 15 ημέρες να το αφήνετε 2-3 ώρες χωρίς κλινοσκεπάσματα για να αεριστεί σωστά. Φροντίστε λοιπόν να είστε τόσο καλοί στο σωστό αερισμό όσο και στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ή στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου.

Απόχρωση Vivechrom 45GY 55/052

Βελτιώστε την ποιότητα εσωτερικού αέρα

Σαν γενικό κανόνα να έχετε ότι βάφουμε πάντα με τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ανοιχτά για να μην επιβαρύνεται η ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η καλή ποιότητα εσωτερικού αέρα! Καταλαβαίνουν ότι η κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα προκαλείται από προϊόντα που απελευθερώνουν επιβλαβείς ρύπους. Έτσι επιλέγουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, όμως έχουν ανάγκη να εμπιστεύονται τo προϊόν και την εταιρεία που το παράγει και να το αγοράζουν με σιγουριά. Το SUPER NEOPAL ECO της Vivechrom έχει ελεγχθεί από τον Eurofins, διεθνή οργανισμό ελέγχου των Πτητικών Οργανικών Ενώσεων των προϊόντων,και κατατάσσεται στην ανώτερη κλάση Α+ αναφορικά με την ποιότητα εσωτερικού αέρα, σύμφωνα με τους Γαλλικούς κανονισμούς French VOC Regulation. Το προϊόν SUPER NEOPAL ECO περιέχει σχεδόν μηδενικές πτητικές ουσίες, λιγότερες από 3 γραμμάρια ανά λίτρο χρώματος, όταν το όριο για την κατηγορία των οικολογικών χρωμάτων είναι 10 γραμμάρια ανά λίτρο χρώματος.

Αποχρώσεις Vivechrom 37ΥΥ 39/443, 01ΒΒ 69/098

Διακόσμηση δωματίου με άλλον αέρα

Συνήθως τα δωμάτια με μη επαρκή αερισμό είναι οι κρεβατοκάμαρες και πολλές φορές τα βρεφικά ή παιδικά δωμάτια. Εκτός από τις πρακτικές συμβουλές που αναφέραμε για να βελτιώσετε την ποιότητα εσωτερικού αέρα, μπορείτε να βελτιώσετε και το αίσθημα του «φρέσκου» αέρα και με τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ή με τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου. Οι αποχρώσεις που βελτιώνουν αυτό το συναίσθημα είναι κατεξοχήν οι ανοιχτές παστέλ αποχρώσεις και κυρίως τα παστέλ από τη φύση, όπως το ανοιχτό γαλάζιο ή το ανοιχτό πράσινο. Αυτά τα δύο χρώματα προσθέτουν άμεσα μία φρεσκάδα στη διακόσμηση του δωματίου σας και αυτό συμβάλλει στο συναίσθημα ότι ο αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο. Τέλος, σχέδια από ζωηρά σύννεφα πάνω σε έναν καταγάλανο ουρανό, θα ενισχύσουν την αίσθηση του «αέρα» στο εσωτερικό του δωματίου σας.

Αποχρώσεις Vivechrom 24ΒΒ 43/232, 67ΥΥ 88/044, 50GY 72/012, 79GY 59/017

Kεντρική φωτογραφία: Aποχρώσεις Vivechrom 45GY 55/052

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

12 Αυγ 2022

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

11 Αυγ 2022

Pandora, ένα τραγούδι βγαλμένο μέσα από τη ζωή

Ένας Χιλιανός και δύο Ελληνίδες υπογράφουν τo τόσο επίκαιρο -δυστυχώς- Pandora που αξίζει να ακούγεται παντού και πάντα.

Περισσότερα από

Life

10 Αυγ 2022

Το W Costa Navarino υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες

Το νέο ξενοδοχείο δίνει βήμα στη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης.

09 Αυγ 2022

Βενετία Κυρίου: "Τελικά, το να είσαι γυναίκα είναι μια καθημερινή πρόκληση"

Η Βενετία Κυρίου είναι μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα, CEO της εταιρείας Happy People και ξέρει από αληθινές προκλήσεις.

08 Αυγ 2022

Γράφουν ιστορία οι μικρές της Εθνικής πόλο νεανίδων: Νίκησαν την Ουγγαρία στον ημιτελικό και διεκδικούν χρυσό στον τελικό [Βίντεο]

Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας πόλο των νεανίδων προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και θα διεκδικήσουν το χρυσό στον τελικό.

06 Αυγ 2022

Γίνε pescetarian για μία μέρα: Αυτό είναι το πλάνο διατροφής

Δοκίμασε τη διατροφή που βασίζεται στο ψάρι με αυτό το ενδεικτικό ημερήσιο διατροφικό πλάνο της ειδικού

04 Αυγ 2022

Κουμπάρος ο Παύλος Μαρινάκης μαζί με τη σύζυγό του

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης πάντρεψε έναν καλό του φίλο!

03 Αυγ 2022

Friends: Οι 12 διάσημοι guest stars που πέρασαν από την πιο αγαπημένη σειρά της τηλεόρασης

Και μας έκαναν να πέσουμε κάτω από τα γέλια. Τους θυμάστε;

03 Αυγ 2022

Εντυπώσεις από την πρώτη βραδιά λειτουργίας του Cine Πολεμικό Μουσείο

Παρακολουθήσαμε από κοντά εν δράσει το νέο θερινό σινεμά της Αθήνας και μοιραζόμαστε καρέ και τις σκέψεις μας.

02 Αυγ 2022

Θαλάσσια σπορ: Τι μπορείς να κάνεις στη θάλασσα και πόσες θερμίδες θα κάψεις

Υπάρχουν πολλοί και καλοκαιρινοί τρόποι για να κάψεις θερμίδες και να παραμείνεις fit αυτό το καλοκαίρι.

01 Αυγ 2022

Kraken Beach Bar. Ο νέος σου καλοκαιρινός προορισμός για μουσικές, cocktails, surf και φαγητό

Το Kraken Beach Bar φέρνει το νησί σε σένα πριν καν αναχωρήσεις γι΄αυτό.

01 Αυγ 2022

Ποια τραγούδια ακούει και ποια βιβλία θα διαβάσει ο Ομπάμα το καλοκαίρι;

Κάθε χρόνο ο Ομπάμα ανακοινώνει την καλοκαιρινή του λίστα. Τώρα μπορείτε να γίνεται music και book buddies.