Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε την ταινία «Suspiria», την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, το 1977.

Η ταινία άφησε ιστορία στο είδος των ταινιών τρόμου, γεμάτη αναφορές σε άλλα κινηματογραφικά genres και στιγμιότυπα που έμειναν ανεξίτηλα στην μεγάλη οθόνη. 

Μετά το Call me by your name, ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο γύρισε αυτό που για τον ίδιο είναι λιγότερο ριμέικ και περισσότερο φόρος τιμής στη ταινία του Αρτζέντο, με πρωταγωνίστριες τη Ντακότα Τζόνσον και την Τίλντα Σουίντον. 

Η Τζόνσον δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν για την ίδια τόσο τρομακτική, ώστε χρειάστηκε ψυχοθεραπεία για να επανέλθει, μετά το πέρας των γυρισμάτων. Μετά από ένα τρομακτικό teaser, που κυκλοφόρησε πριν δυο μήνες, το πρώτο, ολοκληρωμένο τρέιλερ της ταινίας, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. 

Μπαλέτο, κλασική μουσική, ψίθυροι, παγωμένα βλέμματα, επικίνδυνα μυστικά, τρόμος και παράνοια, σε λιγότερο από τρία λεπτά. Δε θέλουμε να φανταστούμε πώς θα είναι ολόκληρη η ταινία. 

Εκτός απροόπτου, η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο 75o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ η ημερομηνία εξόδου της ταινίας όπως έχει οριστεί από την Amazon Studios είναι η 2 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

TAGS