Εάν ήταν πάντοτε όνειρο σας να ζήσετε σε ένα κάστρο, τώρα ίσως υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να το πραγματοποιήσετε. Η Ιταλία χαρίζει 103 παλαιά κάστρα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μετακομίσει και να ζήσει εκεί. Υπάρχει όμως και μια παγίδα.

Ο όρος για το κάστρο

Ο όρος που θέτει η Ιταλική κυβέρνηση για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα δικό του κάστρο είναι απλός και δίκαιος. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει τα έξοδα ανακατασκευής του κάστρου. Τα κτήρια αυτά είναι παλαιά και σίγουρα χρειάζονται επισκευές.

Τα κτήρια θα πρέπει να μετατραπούν σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος. Το αν τα κάστρα αυτά γίνουν εστιατόρια, σπα, ξενοδοχεία ή κάτι άλλο είναι απόφαση που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης.

Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να αξιοποιηθούν αυτά τα 103 ερειπωμένα κάστρα της Ιταλίας με τρόπο που να ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση των εσόδων.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, που είναι η 26η Ιουνίου. Οι επιλαχόντες θα έχουν μια περίοδο 9 χρόνων για να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Λοιπόν τι λέτε;

 

 

 

Πηγή: dailystories.gr 

TAGS