ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τρεις άντρες -άγνωστοι μεταξύ τους- φτάνουν στο νησί»: Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;

«Τελικά μάνα είναι μόνο μία. Πατεράδες ίσως πολλοί».

«Τρεις άντρες -άγνωστοι μεταξύ τους- φτάνουν στο νησί»: Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;

Γράφει η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη angelaziouti@yahoo.gr

Το μικρό εκκλησάκι πάνω στο λόφο έμοιαζε να αιωρείται ανάμεσα στους χορταριασμένους βράχους και στον ασυννέφιαστο ουρανό. Έχει κτιστεί σε αυτή την άκρη του νησιού της Σκοπέλου εδώ και αιώνες, και ακόμη και τα δέντρα που το τριγυρίζουν είναι τόσο παλιά έχοντας παρακολουθήσει σαν σιωπηλοί μάρτυρες εκατοντάδες δεκάδες ψαλμωδίες, ιερές ακολουθίες και μυστήρια όλα αυτά τα χρόνια. Από κάτω, η πρόσοψη του πρεσβυτέριου ξεχωρίζει βαμμένη από τους ντόπιους κατοίκους του νησιού στο χρώμα του ρουμπινιού, κάνοντας το βλέμμα των τουριστών να στρέφεται πάντα αβίαστα προς τα εκεί.

Σήμερα είναι μία διαφορετική μέρα. Ανάμεσα στα παρτέρια των λουλουδιών και τα πεύκα μπροστά ακριβώς από την χρυσοποίκιλτη πύλη της μικρής εκκλησίας περιμένει στολισμένη μία όμορφη νύφη. Όχι όμως τον γαμπρό, αλλά τον πατέρα της. Ή μάλλον τους πατεράδες της. Ακούστε λοιπόν πως έγιναν τα πράγματα: η νεαρή κοπέλα λίγο πριν την παραμονή του γάμου της, αποφασίζει να μάθει με οποιοδήποτε τρόπο, ποιος είναι ο πατέρας της. Διότι απλά το κορίτσι μέχρι και την ηλικία που θα παντρευότανε δεν ήξερε, αυτό που λέμε, από πού κρατάει η σκούφια της. Σου λέει τουλάχιστον τώρα, να το μάθω τι θα πω και στα συμπεθέρια. Το ημερολόγιο της μητέρας της υπήρξε το μόνο στοιχείο που την βοήθησε να βρει μία οδό μέσα στον γενεαλογικό της λαβύρινθο, ανακαλύπτοντας, πως την εποχή που έγινε η σύλληψη της υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα τρεις πιθανοί πατεράδες.

Απεδείχθη ότι περίπου το 1 στα 25 παιδιά έχει διαφορετικό πατέρα από αυτόν που έχει παντρευτεί η μητέρα τους. Τελικά μάνα είναι μόνο μία. Πατεράδες ίσως πολλοί.

Έτσι τρεις άντρες -άγνωστοι μεταξύ τους- φτάνουν στο νησί, καλεσμένοι στον γάμο. Μοιραία όλο το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της αναβιώνει ξανά. Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη νύφη στην εκκλησία; Το σενάριο της γνωστής αμερικάνικης ταινίας που να σημειωθεί γυρίστηκε στην ηλιόλουστη χώρα μας, έρχεται να μας υπογραμμίσει ότι τα σενάρια βγαίνουν μέσα από τη ζωή. διότι απλά η ζωή αντίστροφα κατασκευάζει τα πιο απίθανα σενάρια. Μήπως τελικά πρέπει να ψάξουμε όλοι από πού κρατάει η σκούφια μας; Ο τρόπος απλός, Αφού το τεστ πατρότητας κυκλοφορεί εδώ και χρόνια πλέον σε εξειδικευμένα φαρμακεία στη χώρα μας. Ένα τεστ που μέχρι σήμερα μπορούσε να γίνει μόνο σε ειδικά κέντρα γενετικού ελέγχου ή σε μεγάλα θεραπευτήρια που διαθέτουν τον κατάλληλο εργαστηριακό τομέα για τεστ DNA τώρα γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Με πολύ μικρό κόστος θα μπορέσει πλέον κάποιος να πάρει απαντήσεις στο ερώτημα που τον βασανίζει μετά την γέννηση του πρωτότοκου γιου του: «Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;».
Γιατί τα χειλάκια τα πήρε από τη μαμά, τα μαλλάκια τα πήρα από τη μαμά , αλλά τα ματάκια από ποιον τα πήρε; Γαλανά μάτια δεν έχει κανείς. Ούτε αυτοί, ούτε οι παππούδες.

Μέσα στο κουτί θα βρει αποστειρωμένες μπατονέτες, σαν και αυτές που καθαρίζουμε τα αυτιά μας, στις οποίες αρκεί το σάλιο του μπέμπη στη μία και του δικού του την άλλη, για να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχει ο συγγενικός δεσμός. Τόσο απλό.

Βέβαια αυτό που θα προκύψει στη σχέση του ζευγαριού μετά το τεστ πατρότητας ενδέχεται να μην είναι το ίδιο «απλό», καθώς σε μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα σε δυτικοευρωπαικές χώρες, απεδείχθη ότι περίπου το 1 στα 25 παιδιά έχει διαφορετικό πατέρα από αυτόν που έχει παντρευτεί η μητέρα τους. Τελικά μάνα είναι μόνο μία. Πατεράδες ίσως πολλοί.

«Τρεις άντρες -άγνωστοι μεταξύ τους- φτάνουν στο νησί»: Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη
Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης»,Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:“Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) “Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), “Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, “Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.