Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε: η τελετή των Όσκαρ δεν μπορεί να λάβει χώρα στην προγραμματισμένη ημερομηνία της και έτσι θα πρέπει να μετατεθεί για αργότερα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών η απονομή αναβάλλεται για τον Απρίλιο του 2021 καθώς φαντάζει αδύνατο, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, να γίνει τον Φεβρουάριο, όπως κάθε χρόνο. 

Αρχικά, η 93η τελετή ήταν προγραμματισμένη για την 28η Φεβρουαρίου, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο κλείσιμο κινηματογράφων παγκοσμίως στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών παγκοσμίως ανεστάλησαν.  

Επομένως, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρέτεινε την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες για το Χρυσό Αγαλματίδιο, από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 28η Φεβρουαρίου του 2021.  

Ελπίζει, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσει στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις», εξηγούν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας, σε δελτίο Τύπου, τη στιγμή που η παγκόσμια σοουμπίζ αισθάνεται τρομερά αβέβαιη για το μέλλον της. Μεγάλα ονόμα του Χόλιγουντ δηλώνουν εξαιρετικά προβληματισμένα για τις δουλειές του και την αυριανή κατάσταση του σινεμά, καθώς παραμένει αμφίβολο αν όλες οι παραγωγές των ταινιών θα συνεχίσουν κανονικά ή αν αρκετά γυρίσματα θα παγώσουν οριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS