ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το βράδυ που φάγαμε δίπλα στη λίμνη της Βουλιαγμένης και μάθαμε τα μυστικά της

Στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Αθήνας προσγειώθηκε το νέο εστιατόριο Nero συνοδεύοντας γευστικά μια καθολική εμπειρία καλοπέρασης.

Το βράδυ που φάγαμε δίπλα στη λίμνη της Βουλιαγμένης και μάθαμε τα μυστικά της

Θυμάμαι τις επισκέψεις στη λίμνη Βουλιαγμένης, μέσα των 80s, όταν τα λευκά φερ φορζέ των 60s, με τα floral μαξιλάρια, αποτελούσαν το πιο βολικό σημείο για να αφοσιωθώ στον πύραυλο σοκολάτα με την ησυχία μου. Αργότερα θα ανακάλυπτα την στιλάτη γοητεία των σιδερένιων αυτών επίπλων σαν απάντηση στο σουηδικό μίνιμαλ και φέτος θα τα έβλεπα ξανά στα ντεκ της λίμνης -ένα ταξίδι στον χρόνο, γεμάτο χαρά.

Το βράδυ που φάγαμε δίπλα στη λίμνη της Βουλιαγμένης και μάθαμε τα μυστικά της
Το παλιό σκηνικό ανασκευάζεται, μοιάζει με αιγαιοπελαγίτικη παραλία, με ένα νεανικό, κοσμοπόλιταν κοινό.

Την ίδια χαρά που ένιωσα εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιουνίου, όταν κάθισα δίπλα σε αγαπημένους συναδέλφους και φίλους, σε ένα τραπέζι δίπλα στο νερό, μέσα στο Nero, τo νέο εστιατόριο της λίμνης. Το παλιό σκηνικό ανασκευάζεται, μοιάζει με αιγαιοπελαγίτικη παραλία, με ένα νεανικό, κοσμοπόλιταν κοινό. Όλες οι γλώσσες του πλανήτη και όλες οι φυλές, μια όμορφη πανσπερμία που σου θυμίζει ότι η Αθήνα είναι προορισμός όπως είναι το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

Δέος και έκσταση αλλά και μια ιδιαίτερη ενέργεια, είναι αυτό που θα νοιώσεις στην πρώτη σου επαφή με έναν από τους πιο παράξενους, παραμυθένιους γεωλογικούς σχηματισμούς του αττικού Τοπίου.
Το Nero είναι μία all day εμπειρία όπως την προτείνει ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρία Terrablue, που ήδη έχει δώσει στην πόλη τέσσερα επιτυχημένα Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως.

Το Nero είναι μία all day εμπειρία όπως την προτείνει ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρία Terrablue, που ήδη έχει δώσει στην πόλη τέσσερα επιτυχημένα Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως.

«Το Nero είναι ένας σύγχρονος χώρος εστίασης με ξεκάθαρη ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα και frugal gourmet φιλοσοφία που προάγει την ουσία της απλότητας. Πριν και μετά την επίσκεψη στους χώρους ευεξίας της Λίμνης, αλλά και ως αυτόνομος προορισμός το Nero γίνεται η επιλογή για καφέ, πρωινό, ελαφρύ γεύμα, ποτό ή εκλεπτυσμένο δείπνο απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στην σύγχρονη διατροφική ηθική» λέει η Χριστιάνα Διαμαντάκου, Operations manager της Terrablue και συνεχίζει: «Στο Nero δίνεται έμφαση στις γεύσεις, την αξία της πρώτης ύλης, το άρτιο service, τη λιτή διακόσμηση. Ένας χώρος που γοητεύει με την κομψότητα του, τη γνώση και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του και την πεντανόστιμη κουζίνα του».

Δυο διαφορετικοί χώροι σε δύο επίπεδα, ο ένας κοιτάζει αφ’ υψηλού τη θέα στο νερό και στους λουόμενους, ο άλλος πλησιάζει τη Λίμνη με τα πόδια σχεδόν στο νερό.
Η Μεσόγειος στην πιο αυθεντική της εκδοχή. Εκεί που η πίτσα και ο τραχανάς συναντούν την ψυχή της Ιταλίδας και της Ελληνίδας μαμάς.

«Την ονοματολογία και το σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητάς του επιμελήθηκε το creative agency Saint of Athens. Η πρόταση για το Nero ήταν μια εξαιρετική ίδέα. Το Nero είναι πρωταρχικό στοιχείο, είναι η δομική μας ουσία. Το Nero υπάρχει παντού και μας συνέχει. Κατ’ επέκταση αναφέρεται στο φυσικό περιβάλλον του εστιατορίου αλλά και στο αναπόσπαστο συστατικό των τροφών και της μαγειρικής» εξηγεί η Μαριέττα Βιδάλη, σύμβουλος Marketing και Επικοινωνίας της Terrablue

Η Terrablue ενδιαφέρεται για τον πράσινο πλανήτη, την αειφόρο ανάπτυξη, τη νέα πολυτέλεια της απλότητας που επενδύει στην ουσία και την επιστροφή στην αληθινή κουζίνα που στηρίζεται στην παράδοση και το τοπικό προϊόν.

Το Nero με φόντο το νερό της λίμνης, έρχεται να ενώσει δύο σε μία, τις αγάπες της Terrablue για την Ιταλία και την Ελλάδα, στο ίδιο, ήρεμο, ζεστό κύμα.

Η Μεσόγειος στην πιο αυθεντική της εκδοχή. Εκεί που η πίτσα και ο τραχανάς συναντούν την ψυχή της Ιταλίδας και της Ελληνίδας μαμάς. Προσγειωμένη νοστιμιά, που ασπάζεται όση δημιουργικότητα χρειάζεται για να αναπαράγεις τη μνήμη της παραδοσιακής κουζίνας στις καλύτερες στιγμές της, όταν μαγειρεύεται με τις σπάνιες, μοναδικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Ο πελτές, το τσαλαφούτι, η φάβα της Σχοινούσας, η σταφίδα, το χταπόδι και το φρέσκο μπαρμπούνι μαγειρεύουν πιάτα του σήμερα, γεμάτα νοσταλγία και ιστορίες απλές, αληθινές, στέριες σαν τα βράχια του ελληνικού νησιού.

Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, ο executive chef Βασίλης Πέππας.

Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, ο executive chef Βασίλης Πέππας. Τον ξέρουμε από το Ombra του Ψυχικού και τη δική του Αρχόντισσα της Πατησίων. Έχει πάθος για την παραδοσιακή ελληνικότητα και διαθέτει το έμφυτο ταλέντο της βαθιάς νοστιμιάς.

Δυο διαφορετικοί χώροι σε δύο επίπεδα, ο ένας κοιτάζει αφ’ υψηλού τη θέα στο νερό και στους λουόμενους, ο άλλος πλησιάζει τη Λίμνη με τα πόδια σχεδόν στο νερό. Φερ φορζέ κατευθείαν από τη δεκαετία του '60 και τη βεράντα του πατρικού μας σπιτιού, σε μια λιτή διάταξη που αναπαράγει τις καθαρές γραμμές του μοντερνισμού εκείνης της δεκαετίας. Καμμιά φλυαρία, τίποτα το περιττό. Μόνο φως, γραμμικός σχεδιασμός. Μια μονοχρωματική, ξεκούραστη διάθεση που όμως στοχεύει κατευθείαν στη μνήμη, τη νοσταλγία, το παλιό αστικό chic και το κοσμικό παρελθόν της λίμνης.

Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η λίμνη της Βουλιαγμένης, σε σχέση με την εξωστρέφεια της υπόλοιπης Αττικής Ριβιέρας

Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η λίμνη της Βουλιαγμένης, σε σχέση με την εξωστρέφεια της υπόλοιπης Αττικής Ριβιέρας, ήταν πάντα ένα κρησφύγετο για λίγους και εκλεκτούς, ταυτισμένο με τις ευεργετικές θεραπείες του δροθεραπευτηρίου. Αυτό το πρώιμο spa, εκμεταλλεύτηκε τα ιαματικά, υφάλμυρα νερά της λίμνης, που χάρη στην ηφαιστειακή τους σύσταση είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και σταθερά χλιαρά από 21-22 βαθμούς όλο το χρόνο.

Αυτό το πρώιμο spa, εκμεταλλεύτηκε τα ιαματικά, υφάλμυρα νερά της λίμνης, που χάρη στην ηφαιστειακή τους σύσταση είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και σταθερά χλιαρά από 21-22 βαθμούς όλο το χρόνο.

Δέος και έκσταση αλλά και μια ιδιαίτερη ενέργεια, είναι αυτό που θα νοιώσεις στην πρώτη σου επαφή με έναν από τους πιο παράξενους, παραμυθένιους γεωλογικούς σχηματισμούς του αττικού Τοπίου. Μέσα σε μια ματιά, βλέπεις και ακούς σχεδόν, το υπόκωφο βουητό των βράχων, τότε που 2000 χρόνια πριν, η κορυφή του τεράστιου υπόγειου σπήλαιου κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας τη λίμνη που κοιμόταν εκατομμύρια χρόνια στα σπλάχνα της γης, αυτή που θα δώσει το όνομά της σε ολόκληρη την περιοχή.

Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους.

Στις παρυφές του ειδυλλιακού τοπίου με τα σμαραγδένια νερά, τις ξαπλώστρες, τους ζεν λουόμενους, εκεί όπου επιβιώνει στη φυσική του κατάσταση το ψαράκι των spa, το gara rufa, ξεκινά το μυστήριο.

Πρώτοι οι Γερμανοί κατακτητές προσπάθησαν να εξερευνήσουν το μυστήριο του κατακρημνισμένου πλέον σπηλαίου, που η μυθολογία λέει πως έκρυψε την εγκυμονούσα Λητώ, τη μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας από την οργή της Ήρας, πριν μεταμορφωθεί σ’ αυτή εδώ τη λίμνη. Μετά ανέλαβε ο «αυτοκράτορας» σπηλαιοδύτης Ζαν Ζακ Μπολάνζ. Ένας τεράστιος σταλαγμίτης, που η ανακάλυψή του έδωσε καινούρια δεδομένα στην έρευνα για το σχηματισμό της Μεσογείου, η σύνδεση με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου δικαιολόγησε τα ζεστά νερά αλλά ακόμη, μια υποβρύχια αίθουσα 1.2εκ. κυβικών και 4.3 χιλιόμετρα ενός υπόγειου λαβύρινθου από 14 σήραγγες κρατούν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους που σήμερα αποτελούν αντικείμενο παγκόσμιας έρευνας και εξειδικευμένων ομάδων.

Εδώ η Ελλάδα εκφράζεται σε μια πιο κοσμοπολίτικη διάλεκτο μέσα από ένα μικρό μενού που τιμά τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού.

Πλάι στο μυστήριο και στον αφρό ακριβώς ενός από τους πιο μυστηριώδεις γεωλογικούς σχηματισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η ζωή στη λίμνη βιώνει το καλοκαίρι όλες τις μέρες του χρόνου. Σαν μαγικός κλοιός, φτιαγμένος από εντυπωσιακά βράχια και σμαραγδένια, ιαματικά, ήρεμα νερά που διατηρούν την ίδια θερμοκρασία όλες τις εποχές, η Λίμνη λειτουργεί σαν παρένθεση διακοπών μισή ώρα μόλις από το κέντρο της Αθήνας.

Βουτιές από σκιερά sun beds κυριολεκτικά πάνω στο νερό, ονειρική μουσική που αφήνει το κελάϊδισμα των πουλιών να φτάσει στην ξαπλώστρα σου, καφές, κοκτέιλ και σνακ και ύστερα το μαγικό σκηνικό της νύχτας όταν ο κινηματογραφικός φωτισμός των βράχων σε μεταφέρει σε ένα τοπίο που μεταμορφώνει σε όνειρο μια έξοδο για ποτό ή για ένα διαφορετικό δείπνο. Ενταγμένη στο Natura 2000, η λίμνη αφορά και τον οδοιπόρο που μέσα από τα γύρω, βατά μονοπάτια θέλει να ανακαλύψει αφ’ υψηλού το επιβλητικό προφίλ της και στο βάθος τη θάλασσα, πριν τη βουτιά στα νερά της.

Πίσω από το μοναδικό ντεκόρ, το γραφείο Cosmosanima και δύο γυναικείες ματιές, της Μιράντας Καραμανλή και της Φαίδρας Αναστασιάδη.

Με τη δύση του ήλιου, το Nero παίρνει μια μικρή ανάσα για να αλλάξει το σκηνικό του. Οι ξαπλώστρες μαζεύονται, στήνονται και στους δύο χώρους τα τραπέζια του δείπνου. Στα μπαρ ετοιμάζονται τα κοκτέιλ. Το μενού του all day café εστιατορίου-που σερβίρεται και στις ξαπλώστρες- διαδέχεται το βραδινό μενού. Και τα δύο, μιλούν την πιο νόστιμη διάλεκτο της μεσογειακής εσπεράντο, εκεί όπου η Ιταλία και η Ελλάδα ενώνουν τις πιο νόστιμες στιγμές τους.

Πρωινό, σνακ, μεσημεριανό sur mesure για κάθε γούστο και κάθε πείνα, μικρή ή μεγάλη.

Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακή, με μια μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το στίγμα της, όπως σε ένα λαβράκι σχάρας με σπανάκι σοτέ και φρέσκα μυρωδικά. Στο πρωινό Sunrise μενού υπάρχουν όλα όσα λαχταρά η ζωή, η αυθεντική ναπολετάνικη πίτσα, ένα σάντουιτς με μπριός, ένα χοτ-ντογκ ή ένα αληθινό bagel με σολομό, μια σαλάτα με κινόα με φακές, λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών, υπάρχει το κλαμπ με σπιτική μαγιονέζα, τα κρουασάν και οι ομελέτες, οι φρέσκιες μακαρονάδες, το μπέργκερ, οι τηγανητές πατάτες με φέτα και δεντρολίβανο, το γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα, η δροσερή λέμον-πάι και το εκμέκ με τσουρέκι. Πρωινό, σνακ, μεσημεριανό sur mesure για κάθε γούστο και κάθε πείνα, μικρή ή μεγάλη.

Το μενού του all day café εστιατορίου-που σερβίρεται και στις ξαπλώστρες- διαδέχεται το βραδινό μενού. Και τα δύο, μιλούν την πιο νόστιμη διάλεκτο της μεσογειακής εσπεράντο, εκεί όπου η Ιταλία και η Ελλάδα ενώνουν τις πιο νόστιμες στιγμές τους.

Το δειλινό, το Nero αλλάζει το σκηνικό του και η νύχτα μοιράζεται στα δύο: Στον χώρο του all day το Sunset μενού περιορίζεται στα νοστιμότερα, μια κρητική τσικουδιά, ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών που κλείνει μέσα της σαν ταξίδι, τη γεύση της Ελλάδας, μια πίτσα, μια σαλάτα, ένα τσιζ-κέικ και μια πιο lounge διάθεση. Στον χώρο του fine dining, πάνω κυριολεκτικά στο νερό, μπορείς να φορέσεις και τα καλά σου, να νοιώσεις την πιο βραδινή διάθεση του εστιατορίου. Εδώ η Ελλάδα εκφράζεται σε μια πιο κοσμοπολίτικη διάλεκτο μέσα από ένα μικρό μενού που τιμά τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού.

Ενταγμένη στο Natura 2000, η λίμνη αφορά και τον οδοιπόρο που μέσα από τα γύρω, βατά μονοπάτια θέλει να ανακαλύψει αφ’ υψηλού το επιβλητικό προφίλ της και στο βάθος τη θάλασσα, πριν τη βουτιά στα νερά της.
Οι ξαπλώστρες μαζεύονται, στήνονται και στους δύο χώρους τα τραπέζια του δείπνου. Στα μπαρ ετοιμάζονται τα κοκτέιλ.

Αχινοσαλάτα με καπίρα-τη σαμιώτικη μπρουσκέτα με προζυμένιο ψωμί- και τηγανητή κάπαρη, οι ρεβιθοκεφτέδες παντρεύονται με τσαλαφούτι και πελτέ, μια κρέμα φέτας δροσίζει τα τραγανά μπισκότα από μελιτζάνα και κολοκύθι, το χταποδάκι στη σχάρα γλυκαίνει με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, η σαρδέλα τηγανίζεται σε αρωματικό κουρκούτι, το κοτόπουλο μαγειρεύεται με τραχανά και σερβίρεται με χόρτα, το χειροποίητο κριθαράκι παντρεύεται με μύδια αχνιστά. Και για να κλείσει η βραδιά, βελούδινη σοκολάτα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο.

Φεύγοντας σταμάτα στο πάρκινγκ και ρίξε μια ματιά στο τοπίο. Θα νιώσεις τυχερός.

NERO, Λίμνης Βουλιαγμένης

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00π.μ. έως 02:00π.μ. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8962590 και 2108962351

Instagram: nero.vouliagmenilake

Φεύγοντας σταμάτα στο πάρκινγκ και ρίξε μια ματιά στο τοπίο. Θα νιώσεις τυχερός.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

Περισσότερα από

Life

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".