Μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ, η ενόργανη γυμναστική δεν ήταν παρά ένα ακόμη άθλημα. Ύστερα όμως από την εμφάνιση της Νάντιας Κομανέτσι έγινε μαγεία. Η Νάντια ήταν η αθλήτρια που κέρδισε το πρώτο «10άρι» στην ιστορία των αγώνων, αλλάζοντας άρδην και την εξέλιξη του αθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ηλεκτρονικοί πίνακες με τις βαθμολογίες των κριτών δεν είχαν την υποδομή ώστε να «χωρέσουν» τόσα 10άρια, γι' αυτό και η Νάντια Κομανέτσι βαθμολογήθηκε με 1,00 αντί για 10,00. Δίκαια λοιπόν μπορούμε να αναφερόμαστε στην γυμναστική προ και μετά Κομανέτσι. Το θαυμαστό κορίτσι γεννήθηκε στις 12/11/61 στην πόλη Gheorghe Gheorghiou της Ρουμανίας, στις 10:00 το πρωί.

Η Κομανέτσι εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 1981 και οκτώ χρόνια αργότερα λίγο πριν την πτώση του Τσαουσέσκου, κατάφερε να δραπετεύσει στις ΗΠΑ, μην αντέχοντας άλλο τις πιέσεις και τις απαγορεύσεις του καθεστώτος. Σήμερα ζει στην Οκλαχόμα με το σύζυγο της (και πρώην αθλητή) Μπαρτ ΚόνερΟ γάμος τους έγινε στο Βουκουρέστι με τιμές και τηλεοπτική κάλυψη σε Εθνικό δίκτυο. Στις 3/6/2006 απόκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Ντίλαν Πολ Κόνερ. 

(Διαβάστε περισσότερα εδώ )

 

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: youtube.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS