Είναι βαρετό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί. Τα μίντια αρέσκονται να ζωγραφίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα γύρω από το τι σημαίνει να είσαι πλούσιος: τεράστια αρχοντικά, ακριβά αυτοκίνητα, ισχυρή θέση στο χρηματιστήριο ή σούπερ κοινωνική θέση με ακατάβλητη επιρροή. Εάν έχεις «αγοράσει» από αυτή την εικόνα, τότε το να γίνεις πλούσια μπορεί να μοιάζει σαν ένα άπιαστο όνειρο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι «πλούσιοι» άνθρωποι ζουν μια πολύ φυσιολογική ζωή. Πιθανότατα δεν θα γνωρίζετε καν ότι είναι πλούσιοι μιας και η εικόνα τους δεν ταιριάζει με το στερεότυπο. Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι είναι πιο πολύ σαν εσένα και εμένα. Ξέρουν, όμως, το μυστικό, το οποίο ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, δεν είναι πολύ σέξι.

Το μυστικό για να γίνεις πλούσια

Το μυστικό για να γίνει κάποιος πλούσιος είναι τόσο ισχυρό όσο στερείται μαγείας: να ζεις κάτω από το όριο των εισοδημάτων σου. Αυτό είναι. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ του τι κερδίζεις και του τι ξοδεύεις, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις τον εαυτό σου με αρκετά χρήματα για να κάνεις ό,τι θέλεις με τη ζωή σου. Οκέι, η φράση «να ζεις κάτω από το όριο των εισοδημάτων σου» μπορεί να ακούγεται προφανής ή κοινότοπη. Αυτό όμως δεν καθιστά το μυστικό εύκολο. Είναι πραγματικά πολύ πιο δύσκολο από όσο ακούγεται. Επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό. Αλλά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθεί μια οικονομική άνεση και να μπορέσεις να κατακτήσεις τους στόχους σου.


Πρακτικοί τρόποι για να ζεις κάτω από όριο των εισοδημάτων σου

1. Μείωσε όλους τους πάγιους λογαριασμούς σου. Βρες τα πιο οικονομικά και συμφέροντα πακέτα που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις σπατάλες.

2. Κόψε τα καλώδια. Η Wi Fi τεχνολογία που επιτρέπει να κάνουμε περισσότερα για λιγότερα χρήματα και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε.

3. Ξεκίνα αποταμίευση. Κάθε αρχή του μήνα ένα ποσό θα φεύγει από τα χέρια σου και θα πηγαίνει σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό.

4. Αύξησε το ποσοστό της αποταμίευσης κατά 1% κάθε έξι μήνες. Μετά βίας θα καταλάβετε τη διαφορά στο πορτοφόλι σας, αλλά το κέρδος θα είναι σημαντικό, σε βάθος χρόνου.


Το παρακάτω βίντεο εξηγεί το ένα και μοναδικό μυστικό για να αποκτήσεις ένα «σοβαρό» μισθό: Διαπραγματεύσου τα χρήματά σου από την αρχή. Μην ποντάρεις σε μελλοντική αύξηση. Πάντα το deal γίνεται από την αρχή. Δες το βίντεο


 

TAGS