Πριν από περίπου μία εβδομάδα η Emirates ανακοίνωσε ότι γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που υπέβαλε σε εξετάσεις αίματος όλους τους επιβάτες μίας πτήσεις πριν από την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο έτσι ώστε να αποφεχθεί η διασπορά του κορονοϊού στο αεροπλάνο. 

Τώρα η γνωστή αεροπορική εταιρία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε με ένα βίντεο στο Twitter ότι σκοπεύει να λάβει άμεσα ακόμα περισσσότερα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών. 

Ανάμεσα στα όσα πρόκειται να ισχύσουν στο επόμενο διάστημα είναι το check in με μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας, η σάρωση των επιβατών με θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο, οι ενές θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και πολλές αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες εν πτήσει.  

«Από τον εξοπλισμό προσωπικής προστασίας για το πλήρωμα και τις ομάδες εδάφους μέχρι τις τροποποιημένες υπηρεσίες εν πτήσει, αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα», σημειώνει η εταιρεία. «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας είναι η προτεραιότητά μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας, επικαιροποιώντας και εντείνοντας τα μέτρα που παίρνουμε.» 

Δείτε την ανάρτηση της Emirates.

Μεταξύ των επιπλέον μέτρων που έχει πάρει η εταιρεία είναι και τα προστατευτικά διαχωριστικά στα γκισέ, ο ενδελεχής καθαρισμός και η απολύμανση του εσωτερικού των αεροσκαφών και οι προστατευτικές στολές για τις αεροσυνοδούς, που εκτός από στολές και μάσκες, φορούν και ασπίδες προστασίας».  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg πλέον θα υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των επιβατών, ώστε να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες αποστάσεις. Παράλληλα, παρέχονται «σφραγισμένα γεύματα για την διατήρηση της πνευματικής ηρεμίας», όπως σχολιάζει η εταιρεία ενώ πια έχουν εξαφανιστεί τα έντυπα και τα περιοδικά από τα καθίσματα, για την αποφυγή επιπλέον επαφών. Οι επιβάτες θα μπορούν πλέον να φέρνουν στην καμπίνα μόνο laptop, τσάντα, χαρτοφύλακα και παιδικά είδη.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

TAGS