Η πρώτη φορά που ο Lee Hadwin σηκώθηκε στη μέση της νύχτας και ζωγράφισε κάτι το οποίο δεν θυμόταν καθόλου το επόμενο πρωί ήταν στην ηλικία των 4. Όπως λέει ο ίδιος, στην κάμερα του BBC, σηκώθηκε, έκανε ένα σκίτσο στον τοίχο, μετά κοιμήθηκε και δεν είχε καμία ανάμνηση από το συγκεκριμένο γεγονός. Έπειτα, στα 15  του άρχισε να ζωγραφίζει ολοκληρωμένα έργα, όπως πορτραίτα και τοπία. Εκείνη την εποχή έκανε 3 σκίτσα της Μέριλιν Μονρό, τα οποία έχει κρατήσει μέχρι σήμερα.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα παράξενο στην δική μου περίπτωση είναι ότι δεν έχω κανένα απολύτως καλλιτεχνικό ταλέντο όταν είμαι ξύπνιος,» παραδέχεται ο Hadwin. Παρόλα αυτά, εδώ και πολλά χρόνια, ξυπνάει σχεδόν κάθε βράδυ και ζωγραφίζει. Έπειτα ξεχνάει τα πάντα σχετικά με αυτή την δραστηριότητα.

Πλέον είναι γνωστός ως «ο καλλιτέχνης που κοιμάται». Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος τους και ίσως να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα για πιθανούς, άγνωστους τρόπους με τους οποίους δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, γενικότερα.

Η Penny Lewis, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ εξηγεί ότι μπορεί όλα αυτά να μοιάζει, με μία πρώτη ματιά πάρα πολύ παράξενα μέχρι και αδύνατα, όλοι γνωρίζουμε ιστορίες με ανθρώπους που μιλάνε στον ύπνο τους ή περπατούν ή πηγαίνουν μέχρι την κουζίνα για να φάνε Είναι αρκετά πιθανό η περίπτωση του Lee να ανήκει στις παραπάνω.

Ο Hadwin λέει ότι ποτέ στη ζωή του δεν είχε παρουσιάσει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τέχνη, ούτε στο σχολείο, αλλά ούτε και αργότερα. «Από απόψη υλικών έχω χρησιμοποιήσει τα πάντα, από ξυλομπογιές και κυρομπογιές μέχρι τέμπερες και κάρβουνο,» προσθέτει ο καλλιτέχνης που έχει κάνει ακόμα και εκθέσεις ζωγραφικής και εξηγεί πως αν κάποιος κοιτάξει τα έργα του με τη σειρά θα δει ότι το καθένα αναπαραστά μία τελείως διαφορετική κατάσταση. «Είναι σα να διαβάζεις ένα βιβλίο με διαφορετικά κεφάλαια».

Η Lewis υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δίνει την εντύπωση ότι κοιτάται τις νύχτες, πίσω από αυτή την στατική διαδικασία υπάρχουν ένα σωρό λειτουργίες όπως η προετοιμασία του εγκεφάλου για εκμάθηση και νέες δραστηριότητες. Όταν ο εγκάφαλος κοιμάται δυναμώνει πολύ και τότε είναι που παράξενα πράγματα μπορεί να συμβούν.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS