Η Λίλα και η Έλενα. Η Έλενα και η Λίλα. Δύο Υπέροχες Φίλες μέσα από το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας μίας συγγραφέως «φάντασμα» όπως συνηθίζουν κοινό και κριτικοί να αποκαλούν την Έλενα Φερράντε, αφού κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την πραγματική της ταυτότητα. Η συγγραφέας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις, ούτε εμφανίζεται σε παρουσιάσεις βιβλίων παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία των τρίων πρώτων βιβλίων της περίφημης Τετραλογίας.

Υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες άκρας μυστικότητας η πετυχημένη συγγραφέας πούλησε τα δικαιώματα των μυθιστορημάτων της στη μεγάλη αμερικάνικη εταιρία παραγωγής ΗΒΟ (την εταιρία που γύρισε το Sex and the City, αλλά και την μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της δεκαετίας, το Game of Thrones) και τα γυρίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους πρωταγωνιστές της σειράς αλλά ούτε και για τους υπόλοιπους συντελεστές. Το μόνο που έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι ότι αρχικά θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης με τίτλο «Η Υπέροχη Φίλη Μου» σε 8 επεισόδια της μίας ώρας το καθένα.

Η ίδια η συγγραφέας μέσω του αντιπροσώπου της διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να υπογράφει η ίδια το σενάριο της σειράς λέγοντας ότι «Δεν γράφω εγώ το σενάριο, δεν έχω τέτοιου είδους ικανότητες, Διάβασα όμως το κείμενο και το έστειλα πίσω με λεπτομερείς σημειώσεις. Δεν μπορώ βέβαια να ξέρω κατά πόσα αυτες οι σημειώσεις και οι παρατηρήσεις έχουν ληφθεί υπόψιν».

Η Φερράντε λέγεται πως έβαλε μόνο έναν όρο στην παραγωγή και αν κρίνουμε από το απόλυτο μυστήριο κάτω από το οποίο έγιναν όλα - η είδηση για την κυκλοφορία της σειράς έσκασε από το πουθενά, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες - μάλλον η επιθυμία της θα τηρηθεί στο ακέραιο. Ζήτησε από τους υπεύθυνους του HBO να μην χρησιμοποιήσουν διάσημους ηθοποιούς και αναγνωρίσιμα πρόσωπα, αλλά ταλαντούχα, άκαφτα άτομα που θα συνδεθούν μοναδικά με τους ρόλους εξιτάροντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Εννοείται βέβαια ότι όλη η σειρά έχει γυριστεί με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης της δεκαετίας του '50 και οι διάλογοι θα είναι στα ιταλικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

Η «Υπέροχη Φίλη Μου» θα προβληθεί στην Αμερική μέσω του HBO τον Μάρτιο του 2018.

Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της Τετραλογίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεος Πατάκη. 

 

TAGS