ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου στην πιο απολαυστική εκδοχή του: Ζελέ με φράουλες και γιαούρτι

Το μαμαδίστικο γλυκάκι στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου στην πιο απολαυστική εκδοχή του: Ζελέ με φράουλες και γιαούρτι

Αποκλείεται να μην θυμάστε το μαμαδίστικο αυτό γλυκάκι που δρόσιζε τα καλοκαιρινά απογεύματα της παιδικής μας ηλικίας: βάση από πτι μπερ, κρέμα βανίλια από πάνω και ζελέ στην επιφάνεια, συχνά με κομματάκια φρούτων μέσα. Να μια ακόμη πιο απολαυστική εκδοχή, με πλουσιότερη κρέμα και ευωδιά φράουλας.

Υλικά / Εκτέλεση

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα

3½ φλιτζ. τσαγιού, περίπου έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας

1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ

2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

  • Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τα 3 φλυτζάνια από το χυμό φράουλας. Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο, περίπου 3 φλυτζάνια). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει. Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ φράουλας που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
  • Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζω σε ένα μπολ το μισό φλυτζάνι χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα και σχεδόν βυθίζω εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες. Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  • Για το ζελέ: Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα. Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρω το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.

Δείτε ένα αντίστοιχο βίντεο:

Πηγή: dinanikolaou.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.