Το απίστευτα δημοφιλές κόμικ "Mafalda" έχει μακρά ιστορία. Δημιουργήθηκε από τον Quino (Joaquín Salvador Lavado Tejón), κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 1964 ως μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Αλλά το γλυκό κοριτσάκι με τα εύστοχα σχόλια και τις έξυπνες παρατηρήσεις για τον κόσμο των ενηλίκων εντυπωσίασε τους πάντες όχι μόνο στη λατινική Αμερική αλλά και όλη την υφήλιο.

Η εξάχρονη Μαφάλντα έχει πάντα έντονη ανησυχία για την ανθρωπότητα και την κατάσταση του κόσμου και τρελαίνεται για σούπα.

Το διάσημο κόμικ έχει μεταφραστεί στα ελληνικά

Το κόμικ μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ενώ η Mafalda και οι φίλοι της είναι πάντα απρόβλεπτοι και αξιαγάπητοι. Οι χαρακτήρες που υπάρχουν στη Μαφάλντα έχουν γίνει σύμβολα της ποπ κουλτούρας της Αργεντινής, και ειδικά στο Μπουένος Άιρες.

Προς τιμήν της, ένα μικρό γλυπτό της Mafalda που κάθεται σε ένα παγκάκι τοποθετήθηκε στο San Telmo, στη γειτονιά όπου συμβαίνουν οι κωμικές της ιστορίες.

Το άγαλμα όπως είναι σήμερα

Δύο από τους φίλους της, ο Manolito και η Susanita, προστέθηκαν αργότερα στη γλυπτική αυτή σύνθεση. Οι άνθρωποι συνήθως σκοντάφτουν στην μικροσκοπική αυτή παρέα και ενθουσιάζονται. Φυσικά είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μέρη του Μπουένος Άιρες για μια σέλφι με τη Μαφάλντα και τους φίλους της.

 

 

 

TAGS