Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο του είδους του στον κόσμο. Και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Το TWA Boutique Hotel στεγάζεται σε έναν παλιό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης. Βρίσκεται, ουσιαστικά, μέσα στο αεροδρόμιο.

Το TWA Flight Center, όπως ήταν η ονομασία του παλιού τερματικού, σχεδιάστηκε από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Eero Saarinen και κατασκευάστηκε το 1962, την περίοδο που οι αεροπορικές πτήσεις άρχισαν να γίνονται πιο προσιτές στο ευρύ κοινό. Το νέο ξενοδοχείο διατήρησε το αρχιτεκτονικό κέλυφος, vintage και ταυτόχρονα μοντέρνο, ενσωματώνοντας μάλιστα ένα μικρό μουσείο που είναι αφιερωμένο στις αερογραμμές TWA, με στολές αεροσυνοδών, έπιπλα και αφίσες ανάμεσα στα εκθέματα.

Το νέο ξενοδοχείο ενσωμάτωσε ένα μικρό μουσείο που είναι αφιερωμένο στις αερογραμμές TWA.

Στους κοινόχρηστους χώρους, για παράδειγμα στην αίθουσα αναμονής που μεταμορφώθηκε σε λόμπι με δεόντως ρετρό μουσική υπόκρουση όπως Φρανκ Σινάτρα, Ντιν Μάρτιν και Μπιτλς και μέρος της αυθεντικής επίπλωσης να έχει παραμείνει, οι αεροδυναμικές γραμμές και οι τεράστιες τζαμαρίες δίνουν την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται μέσα σε σκηνικό παλιάς sci-fi ταινίας. Στα δωμάτια, ετερόκλητα υλικά όπως ο μπρούντζος, το ξύλο και το δέρμα συνομιλούν με συντονιστή τις αποχρώσεις του κόκκινου, μια αναφορά στην αισθητική των αερογραμμών TWA.

Το TWA Flight Center, όπως ήταν η ονομασία του παλιού τερματικού, σχεδιάστηκε από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Eero Saarinen και κατασκευάστηκε το 1962.

Κάποιος θα αναρωτηθεί εύλογα τι γίνεται με το ασταμάτητο βουητό από την προσγείωση και την απογείωση αεροπλάνων στους αεροδιαδρόμους, καθώς το υπόλοιπο αεροδρόμιο παραμένει πλήρως λειτουργικό. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει, ωστόσο, τζαμαρίες από γυαλί Fabrica, τις δεύτερες παχύτερες στον κόσμο, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το θέαμα των αεροσκαφών στο αθόρυβο.

Το TWA Hotel θα ανοίξει στις 15 Μαΐου 2019, για τους λάτρεις του μοντέρνου vintage αλλά και για όσους αναζητούν την πιο πρακτική λύση διανυκτέρευσης ανάμεσα σε δύο πτήσεις.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο ξενοδοχείο.

Πηγή: Mymodernmet.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.
 

TAGS