ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To παραδεισένιο κέικ με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

To παραδεισένιο κέικ με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο

Υλικά

2 φλ. (350 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
2 φλ. (360 γρ.) ινδοκάρυδο, τριμμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. (225 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. (225 γρ.) ζάχαρη
4 αβγά, χωρισμένα
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για 3- 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε έναν –έναν τους κρόκους αβγού διαδοχικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι-ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ρίχνουμε τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα του κέικ 23 εκ ή εναλλακτικά σε ταψί 28 Χ 18 εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει.

Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Πηγή:dimitrisskarmoutsos.gr

Read Next

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!