Η ταχύτητα του διαδικτύου έχει κάνει τις δυσάρεστες ειδήσεις να ταξιδεύουν απίστευτα γρήγορα γεμίζοντας μας καθημερινά με συναισθήματα πόνου και θλίψης για τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας ή μακριά μας.

Τη χρονιά που πέρασε μία ομάδα χαρισματικών σκιτσογράφων διαπίστωσε πως όσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε τις αρνητικές ειδήσεις άλλο τόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε τα ευχάριστα που συμβαίνουν γύρω μας.

Έτσι μάζεψαν μερικά από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα στο 2019, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι ο πλανήτης μας δεν είναι μόνο ένα απελπιστικά, τρομακτικά μαύρο μέρος για να ζει κανείς.

1. Στη Σουηδία οι αιμοδότες λαμβάνουν πλέον ένα μήνυμα στο κινητό κάθε φορά που το αίμα τους σώσει μία ζωή.

2. Στην Ινδια η επίσημα καταγεγραμμένη θνησιμότητα γυναικώ που έχουν μόλις γεννήσει έχει μειωθεί κατά 22% από το 2013. Κατά μέσο όρο 30 νέες μητέρες σώζονται από τους γιατρούς κάθε μέρα που περνάει. 

 

3. Το απειλούμενο με εξαφάνιση είδος της θαλάσσιας χελώνας έκανε μέσα στο 2019 πολύ δυναμικό comeback, αυξάνοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό του κατά 980%.

4. Οι φυλές του Αμαζονίου κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη ενάντια στους κολοσσούς του πετρελαίου, μπλοκάροντας την διύλιση στην καρδιά της ζούγκλας.

5. Η Νορβηγία αποφάσισε να σταματήσει την διύληση πετρελαίου στα νησία Λοφούτεν προκειμένου να προστατέψει το οικοσύστημα.

6.  Στην Ταϊλάνδη τα σούπερ μάρκετ λένε «όχι» στις πλαστικές συσκευασίες και τυλίγουν τα προϊόντα μέσα σε φλούδες από μπανάνα.

7.  Στην Καλιφόρνια απαγορεύεται πλέον στα pet shops να πωλούν άλλα ζώα εκτός από σκυλάκια, γάτες και κουνέλια.

8. Στο Λονδίνο ασθενής που πάσχει από HIV έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να θεραπευτεί πλήρως από τον ιό.

9.  Τα τσίρκο στη Γερμανία απαγόρευσαν την συμμετοχή άγριων ζώων στα σόου τους, αρχίζοντας να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ολογράμματα προκειμένου να βάλουν ένα φρένο στην σοβαρή κακοποίηση τους.

10. Στη Ρώμη μπορείς πλέον να πληρώσεις για το εισιτήριο σου στο μετρό με πλαστικά μπουκάλια προς ανακύκλωση. Μέχρι στιγμής έχουν ανακυκλωθεί 350.000 μπουκάλια.

11.  Η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο άντρες και γυναίκες που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση πρέπει να πληρώνονται ακριβώς τον ίδιο μισθό από τον εργοδότη τους.

12.  Τα κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο σε παγκόσμια κλίμακα είναι περισσότερα από ποτέ. Συγκεκριμένα το ποσοστό έχει ανέβει κατά 25% τα τελευταία 40 χρόνια. 

13. Ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής έχει αυξηθεί κατά 20 ολόκληρα χρόνια. Από 52 έτη που ήταν το 1960 πλέον έχει φτάσει τα 72 έτη σε παγκόσμια κλίμακα.

14. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μανιτάρι που μπορεί να «φάει» το πλαστικό καθαρίζοντας σημαντικά τον πλανήτη.

15. Το ποσοστό των αυτοκτονιών σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί κατά 38% από το 1994 που είχε σημειώσει αριθμό ρεκόρ. Συνολικά έχουν χαθεί 4 εκατομμύρια λιγότερες ανθρώπινες ζωές.

16. Στο Σαν Φρανσίσκο ένα φιλοζωικό κλαμπ ζευγαρώνει ηλικιωμένα σκυλιά με ηλικιωμένους ανθρώπους προκειμένου να παρέχουν φροντίδα και συντροφιά ο ένας στον άλλον.

17. Η Ολλάνδια μέσα στο 2019 κατάφερε να πετύχει έναν σπουδαίο στόχο. Έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς ούτε έναν αδέσποτο σκύλο.

18. Για πρώτη φορά στην ιστορία το πιο σημαντικό διεθνές βραβείο Μαθηματικών δόθηκε σε γυναίκα, στην Αμερικανίδα Karen Uhlenbeck.

19. Σύμφωνα με δορυφόρο της ΝASA, o πλανήτης μας είναι κατά 20% πιο πράσινος απ' ότι ήταν 20 χρόνια πριν.

20. Σε μία τρομερά σημαντική ιατρική ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να μετατρέψουν όλους τις ομάδες αίματος σε 0 η οποία είναι συμβατή με όλους τους ανθρώπινους οργανισμούς.

 

Με πληροφορίες από το BoredPanda.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS