ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το νέο μαγαζί του Φώτη Σεργουλόπουλου: H Shamonette εστιάζει στην ανάμνηση της συνεύρεσης

Τα comfort bar ανατέλλουν και τα Sunday Drag Brunch εγκαινιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Το νέο μαγαζί του Φώτη Σεργουλόπουλου: H Shamonette εστιάζει στην ανάμνηση της συνεύρεσης

Μια νέα πρόταση εξόδου ήρθε στο κέντρο της πόλης. Τα comfort bar, οι ολόφρεσκιες φωλιές καλοπέρασης, είναι ένας καλοδεχούμενος, πολυεπίπεδος συνδυασμός comfort food, εμπνευσμένων κοκτέιλ και ποτών, σε ένα περιβάλλον ζωηρού μπαρ. Αυτό είναι και η Shamonette, η νέα «κόρη» του αγαπημένου, εδώ και χρόνια, Shamone, ενός μαγαζιού που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα της Αθήνας, που έχει μετρήσει νύχτες αξημέρωτες και ξέφρενα γλέντια.

Δημιούργημα του Βαγγέλη Γερασίμου και Φώτη Σεργουλόπουλου προσθέτει έξτρα χρώμα στον αριθμό 23 της οδού Νίκης, φέρνοντας τη δική του νοστιμιά στην «εξωτική μαρμίτα», της εστιατοριακής πιάτσας, που έχει σχηματιστεί στους δρόμους κάτω από το Σύνταγμα, με ψαγμένα resto και πολλές επιλογές ικανοποίησης των γευστικών επιθυμιών μας.

Το νέο μαγαζί του Φώτη Σεργουλόπουλου: H Shamonette εστιάζει στην ανάμνηση της συνεύρεσης
Δημιούργημα του Βαγγέλη Γερασίμου και Φώτη Σεργουλόπουλου προσθέτει έξτρα χρώμα στον αριθμό 23 της οδού Νίκης.

Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου εμπνέεται και παρουσιάζει το «rainbow project coctails» ρίχνοντας μία πολύχρωμη παλέτα στα ποτήρια της, ενώ ο Δημήτρης Δημητριάδης επιλέγει ελληνικά finger food για όλες τις ώρες. Κι εμείς χαρίζουμε στον εαυτό μας λίγη ακόμα χαλαρότητα και γλύκα -ό,τι ακριβώς κερδίζεται στη συναναστροφή με φίλους που τρώνε και πίνουν.

«Η Shamonette είναι ένα μπαρ που φιλοδοξει να γίνει ενα σημείο αναφοράς όλων όσων θέλουν να πιουν ένα ποτό από νωρίς το απόγευμα και να μαζευτούν με φίλους για να τελειώσουν μία γεμάτη μέρα. Αυτών που θέλουν μεσοβδόμαδα να συναντήσουν φίλους, να κάνουν παρέα και να διασκεδάσουν μέχρι αργά. Αυτών που όταν είναι μόνοι τους αποφασίζουν να μην μείνουν μέσα και είναι σίγουροι ότι εκεί θα συναντήσουν κάποιον φίλο και θα γίνουν παρέα. Η Shamonette τις Κυριακές εγκαινιάζει το Sunday Drag Brunch από το μεσημέρι με προσεγμένο brunch και Drag Shows για λαμπερά απογευματινά κυριακάτικα πάρτι» λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος φέροντας μια σπαρταριστή πρόταση στο τραπέζι του κυριακάτικου brunch, μιας συνήθειας που οι Αθηναίοι έχουν αγαπήσει τρελά.

«Η Shamonette τις Κυριακές εγκαινιάζει το Sunday Drag Brunch από το μεσημέρι με προσεγμένο brunch και Drag Shows για λαμπερά απογευματινά κυριακάτικα πάρτι».
«Θέλαμε να κάνουμε ένα ελληνικό finger food και η συνεργασία μας με τον σεφ του Artisanal Δημήτρη Δημητριάδη μας έδωσε ένα τέλειο αποτέλεσμα με φαγητό που μπορεί κάποιος να απολαύσει ακόμα και όρθιος».

-Πώς συνδέεται η Shamonette με το Shamone;

«Το Shamone κλείνει εφέτος 8 χρόνια και έχει κάνει μία πολύ πετυχημένη πορεία. Ο κόσμος το αγάπησε και οι ίδιοι οι επισκέπτες του ζητούσαν ένα καθημερινό μέρος με την ίδια φιλική ατμόσφαιρα που βρίσκουν τις Παρασκευές και τα Σάββατα στις νυχτερινές εξόδους τους. Έτσι λοιπόν ο στόχος μας ήταν η αναζήτηση ενός χώρου που θα είχε άμεση σχέση με το Shamone, θα έχει τις συνήθειες του, τις νοοτροπίες του αλλά και να του μοιάζει. Όπως ο γονιός με το παιδί του. Έτσι γεννήθηκε η Shamonette μία κόρη που έχει τα προσόντα της μάνας».

-Πόσο χαρούμενο σε κάνει το νέο σου εγχείρημα;

«Πάντα με έκανε χαρούμενο η επικοινωνία με τον κόσμο και όσο αυτό ενισχύεται με οποιονδήποτε τρόπο, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Επίσης, αισθάνομαι ότι ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Αθήνα με μία νέα είσοδο στην συνεύρεση των ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν σε ένα περιβάλλον οικείο και χωρίς πόζες».

«Ο στόχος μας ήταν η αναζήτηση ενός χώρου που θα είχε άμεση σχέση με το Shamone, θα έχει τις συνήθειες του, τις νοοτροπίες του αλλά και να του μοιάζει. Όπως ο γονιός με το παιδί του. Έτσι γεννήθηκε η Shamonette μία κόρη που έχει τα προσόντα της μάνας».
«Η rainbow φιλοσοφία είναι γνωστή για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την πρόκληση, το θάρρος, την ορατότητα, την φιλία».

-Πες μου λίγα λόγια για το μενού και τη σκέψη πίσω από αυτό;

«Θέλαμε να κάνουμε ένα ελληνικό finger food και η συνεργασία μας με τον σεφ του Artisanal Δημήτρη Δημητριάδη μας έδωσε ένα τέλειο αποτέλεσμα με φαγητό που μπορεί κάποιος να απολαύσει ακόμα και όρθιος. Ενδιαφέρον, εύκολο, γευστικό και με ποιότητα καλού εστιατορίου. Όλα ξεκινούν από τις δικές μου ανάγκες. Πάντοτε όταν έβγαινα σε κάποιο μπαρ και περνούσα καλά δεν ήθελα να φύγω να πάω αλλού αν ήθελα να συνεχίσω για φαγητό».

-Και η ιδέα της πολύχρωμης παλέτας του rainbow στο concept του μαγαζιού;

«Η rainbow φιλοσοφία είναι γνωστή για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αποδοχή, την πρόκληση, το θάρρος, την ορατότητα, την φιλία. Αρχές που καλούν τους ανθρώπους να είναι ενωμένοι κάτι πολύ σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα».

«Ενδιαφέρον, εύκολο, γευστικό και με ποιότητα καλού εστιατορίου».
«Η Shamonette ήρθε να συμπληρώσει με την παρουσία της κάτι που μπορεί να έλειπε και να δώσει με την αισθητική του ένα ακόμα τόνο στην περιοχή»

-Έχει διαμορφωθεί μία εστιατοριακή πιάτσα κάτω από το Σύνταγμα. Έπαιξε ρόλο αυτό στην επιλογή του σημείου;

«Σ' αυτήν την περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργήθηκαν ασιατικά εστιατόρια κυρίως ιαπωνικής και κορεάτικης κουζίνας, προσελκύοντας εναν κόσμο που ήταν ανοικτός σε νέες γεύσεις. Είναι αυτός που ψάχνει το καινούργιο και ουσιαστικά είναι αυτός που δημιουργεί τις τάσεις. Είναι αυτό που λέμε καθαρός κάτοικος της πόλης. Αυτός που δεν φοβάται να σκοντάψει στον ώμο του άλλου περπατώντας στο ίδιο στενό και δύσβατο πεζοδρόμιο. Είναι ανοιχτός σε νέες γεύσεις και καλοδέχεται ό,τι διαφορετικό εμφανίζεται κατά καιρούς. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια την περιοχή τη διάλεξαν για να ανοίξουν εξαιρετικά εστιατόρια χωρίς να τους απασχολούν οι ιδιαίτερα μικροί χώροι με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ίσως την πιο funky γειτονιά της Αθήνας. Η Shamonette ήρθε λοιπόν να συμπληρώσει με την παρουσία της κάτι που μπορεί να έλειπε και να δώσει με την αισθητική του ένα ακόμα τόνο στην περιοχή».

-Τι καινούργιο έρχεται να φέρει η Shamonette;

«Την ανάμνηση της συνεύρεσης».

*Κάθε μέρα από τις 18:00 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 με brunch.

facebook.Shamonette

«Όλα ξεκινούν από τις δικές μου ανάγκες. Πάντοτε όταν έβγαινα σε κάποιο μπαρ και περνούσα καλά δεν ήθελα να φύγω να πάω αλλού αν ήθελα να συνεχίσω για φαγητό» λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

Περισσότερα από

Life

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

25 Νοε 2022

Μίνως Μάτσας: "Από κοντά" στην κεντρική σκηνή του Gazarte

O Μίνως Μάτσας έρχεται στο Gazarte για τρεις εμφανίσεις.

25 Νοε 2022

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

25 Νοε 2022

"Βία είναι να μην κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια"

25 Νοεμβρίου: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Γράφει η Άντζελα Ζιούτη

25 Νοε 2022

Η Hellas Direct ρίχνει χρώμα στην Black Friday και γιορτάζει τη #safefriday

30 νύχτες - 100 διαβάσεις - 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες: Η Hellas Direct κάνει τη διαφορά και αντί της Black Friday γιορτάζει τη #safefriday εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας.

24 Νοε 2022

Βρετανή μητέρα σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της- Μίλησε στο BBC μόλις αποφυλακίστηκε

Για πρώτη φορά, η μητέρα από το ανατολικό Λονδίνο που σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά της, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη.

24 Νοε 2022

Θέλεις να βλέπεις καθαρά μετά τα 40, κοντά, μακριά και σε κάθε απόσταση;

Με τους πολυεστιακούς φακούς επαφής ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.