Το περιοδικό Time έχει ιστορία με τα συγκλονιστικά εξώφυλλα. Αυτό όμως που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του θέματός του. 

Τον τελευταίο μήνα, η αμερικάνικη κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση Μπρετ Κάβανο- την περίπτωση του εκλεκτού δικαστή του Τραμπ και υποψήφιου γερουσιαστή που αντιμετωπίζει τριπλή κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση στα χρόνια που ήταν ακόμα φοιτητής.

Η πρώτη γυναίκα που κατέθεσε κατά του, ήταν η Κρίστιν Μπλέσει Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτρια ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, η οποία κατήγγειλε την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον Κάβανο σε φιλικό σπίτι, όταν ήταν σε κοινή παρέα. 

Aκολούθησαν οι μαρτυρίες άλλων δύο γυναικών με τον Κάβανο να αρνείται τα πάντα και το γεγονός ότι ο Τραμπ τον στηρίζει, έχει προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις στην Αμερική. 

Δες το βίντεο. 

«Από την στιγμή που η Δρ.Christine Blasey Ford ύψωσε το δεξί της χέρι και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, ήταν ξεκάθαρο ότι εκατομμύρια Αμερικάνων ήξεραν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν» γράφει η Χάλει Σουίτλαντ Εντγουαρντς για να συνοδεύσει το εντυπωσιακό εξώφυλλο- και πράγματι, την κατάθεσή της παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα εκατομμύρια πολιτών. 

Το εξώφυλλο του Time απεικονίζει την Φορντ, στη χαρακτηριστική στιγμή του όρκου, αλλά η μορφή της συντίθεται από τις φράσεις που η ίδια είπε στην ομολογία της. Το επιμελήθηκε ο Ελληνοαμερικανός John Mavroudis, που ζει μόνιμα στο Σαν Φρανσίσκο και έχει σχεδιάσει ξανά για το περιοδικό. 
 

Παλαιότερο εξώφυλλο του Mavroudis για το Time.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS