Πλησιάζοντας προς τα τέλη της δεκαετίας των 10's η εφαρμογή πλαστικών επεμβάσεων σε κάθε σημείο του σώματος δεν μοιάζει πια ταμπού, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες αισθάνονται άνετα να μιλήσουν δημόσια για την απόφαση τους να εμπιστευτούν την εξωτερική τους εμφάνιση στα έμπειρα χέρια ενός ειδικού.

Λίγο στη λογική του «μπρος τα κάλη τι είναι ο πόνος», λίγο χάρη στη μεγάλη εξοικείωση που υπάρχει πλέον με το συγκεκριμένο θέμα, το να αφεθεί μία γυναίκα στο νυστέρι ενός πλαστικού μοιάζει πιο εύκολο από ποτέ. Όμως, όπως συμβαίνει στα περισσότερα κομμάτια του ιατρικού κλάδου, έτσι στην περίπτωση των πλαστικών επεμβάσεων ένας ολόκληρος μηχανισμός από παραϊατρικές μεθόδους, ιδιαίτερα βλαβερές και επικίνδυνες για τον οργανισμό, δρα στο παρασκήνιο.

Στη Νότια Αμερική και ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, εκεί όπου η αισθητικές επεμβάσεις είναι στην καθημερινότητα των ανθρώπων κάτι αντίστοιχο με την δική μας επίσκεψη στο γυμναστήριο, αυτό το παραϊατρικό παρασκήνιο λειτουργεί πιο δυναμικά από οπουδήποτε αλλού. Φυσικά οι βραζιλιάνες είναι ξακουστές σε ολόκληρο τον πλανήτη για τα πανέμορφα, σφριγηλά οπίσθια τους αλλά αυτή η φήμη έχει σύμφωνα με τα φαινόμενα το δικό της αντίτιμο.

Το παράδειγμα της 24χρονης, Andressa Urach, διάσημου μοντέλου που αγαπήθηκε με μανία από τον αντρικό πληθυσμό, μία αγάπη που έσπασε τα σύνορα της χώρας της χάρη στη δυναμική των social media, έρχεται για να ταρακουνήσει όλους όσους αισθάνονται διατεθειμένοι να τολμήσουν ο,τιδήποτε προκειμένα να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους.

Η Andressa είναι μία από εκείνες τις γυναίκες που αποφάσισε να μην ακολουθήσει μία από τις εγκεκριμένες ιατρικές μεθόδους, οι οποίες εφαρμόζονται με ενέσιμα υλικά που έχουν παρθεί από το λίπος του ίδιου του ατόμου, αλλά να προχωρήσει σε εμφύτευση εξωγενών υλικών στα οπίσθια της.«Μερικές γυναίκες έχουν φτάσει στο σημείο να βάζουν στο σώμα τους μέχρι και τσιμέντο ή και άλλες ουσίες προκειμένου να πετύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα», εξηγούν πλαστικοί χειρουργοί. «Εννοείται πως αυτές οι μέθοδοι εφαρμόζονται και πωλούνται μόνο παράνομα, μέσω ενός κυκλώματος μαύρης αγοράς.».

Η Andesssa που αγαπούσε να προβάλει τα οπίσθια της στο instagram έπεσε θύμα ακριβώς αυτού του κυκλώματος, πριν από πέντε περίπου χρόνια.Τον Νοέμβριο που μας πέρασε άρχισε να αισθάνεται  για πρώτη φορά φρικτό πόνο στα πόδια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί μυστικά στο νοσοκομείο του Porto Allegre.  Αν και για κάποιο διάστημα ήταν σε κώμα και κυκλοφορούσαν φήμες ότι οι γιατροί την ακρωτηρίασαν, το μοντέλο κατάφερε να αναρρώσει. Πριν από δύο μέρες, «Ο Θεός είναι υπέροχος που μου έδωσε πίσω τη ζωή μου».

Το γεγονός ότι μια τόσο γνωστή προσωπικότητα στη Βραζιλία, όπως η Andressa Urach, αντιμετώπισε αυτή τη σοβαρή επιπλοκή, είναι η απόδειξη ότι δεν απευθύνονται στη μαύρη αγορά των πλαστικών χειρουργών μόνο γυναίκες που ανήκουν σε χαμηλότερη οικονομική τάξη. Όσο οι γυναίκες πασχίζουν να αποκτήσουν γλουτούς αντάξιους της Κιμ Καρντάσιαν είναι πολύ πιθανό ότι πολλές από αυτές στο τέλος θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους. 

TAGS