Είναι αυτό το αύριο των αερομεταφορών; Είναι αυτός ο νέος τρόπος με τον οποίο θα ταξιδεύουμε μόλις τα αεροδρόμια ανοίξουν ξανά και τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό αρχίσουν σιγά-σιγά να πραγματοποιούνται;

Η Emirates, η γνωστή αεροπορική εταιρία με έδρα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαίνεται ότι έχει βρει μία καλή λύση προκειμένου να διασφαλίσει ότι κανένας επιβάτης σε πτήση της δεν είναι φορέας του κορονοϊού. Την εξής μία: αιματολογικές εξετάσεις εξπρές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι πρώτες εξετάσεις έγιναν την Τετάρτη, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σε επιβάτες μιας πτήσης με προορισμό την Τυνησία. Τα τεστ διενεργήθηκαν από την Αρχή Δημόσιας Υγείας του Ντουμπάι, στο Τερματικό 3, στον χώρο που άλλοτε προοριζόταν αποκλειστικά για το check-in. Τα αποτελέσματα είχαν βγει σε δέκα λεπτά. 

Η εταιρία δηλώνει πως είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που διενεργεί τέτοιους ελέγχους και σύντομα θα τους επεκτείνει και για άλλους προορισμούς. «Εργαζόμαστε για μεγαλύτερης κλίμακας τεστ στο μέλλον, με επέκτασή τους σε άλλες πτήσεις», ανακοίνωσε ο Αντέλ Αλ Ρέντα, διευθύνων σύμβουλος της Emirates. «Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε εξετάσεις on-site, παρέχοντας άμεσα αποτελέσματα στους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν σε χώρες που απαιτούν πιστοποιητικά για την νόσο COVID-19».

Τα τεστ του διενεργεί η Emirates δεν εντοπίζουν κάποια ενεργή εστία μόλυνσης του ιού, αλλά βρίσκουν πιθανά αντισώματα στον οργανισμό κάτι που σημαίνει ότι κάποιος έχει εκτεθεί στον ιό καποια στιγμή στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος επιβάτης δεν μπήκε τελικά σε πτήση εξαιτίας των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Etihad Airways,  με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  θα δοκιμάσει κιόσκια αυτο-εξέτασης στα γραφεία της στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, στα τέλη Απριλίου. Ο ειδικός εξοπλισμός θα καταγράφει θερμοκρασία, καρδιακούς παλμούς και οξυγόνωση, ενημερώνοντας τους επιβάτες για το κατά πόσο ενδέχεται να παρουσίαζουν τα πρώτα ήπια και ύποπτα συμπτώματα της νόσου. 

Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

Με πληροφορίες από CNN 

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS