Το μεγαλύτερο ψηφιακό κέντρο τεχνών στον κόσμο θα μπορούσαμε να το φανταστούμε άνετα σε ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, όμως το κτίσμα που επιλέχθηκε να το φιλοξενήσει είναι μάλλον αναπάντεχο, εγκαινιάζοντας έναν διαρκή διάλογο ανάμεσα στο χτες και το σήμερα: είναι μια βάση για υποβρύχια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Μπορντό, μια αχανής κατασκευή από τσιμέντο που είχε χτιστεί από τους Γερμανούς, δυνάμεις κατοχής της Γαλλίας, το 1943.

Ήδη οι αίθουσες με τις τέσσερις μεγάλες δεξαμενές χρησιμοποιούνται για περιοδικές εκθέσεις και άλλα πολιτιστικά γεγονότα, αλλά πλέον επισφραγίζεται η καλλιτεχνική χρήση τους. Το ψηφιακό κέντρο Les Bassins de Lumieres (Οι λίμνες του φωτός) αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 17 Απριλίου 2020 με μια έκθεση-υπερπαραγωγή αφιερωμένη στους Γκούσταφ Κλιμτ και Πάουλ Κλέε, τα έργα των οποίων θα προβάλλονται τόσο στους τοίχους όσο και στην επιφάνεια του νερού.

Ένα φανταστικό πρότζεκτ, με την υπογραφή της εταιρείας Culturespaces, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό επτά μέρες την εβδομάδα, δώδεκα μήνες τον χρόνο, φιλοξενώντας εναλλασσόμενες εκθέσεις. Μια εμπειρία που κυριολεκτικά θα βυθίζει τον επισκέπτη στον κόσμο της τέχνης, αφορμή για ένα ακόμα ταξίδι στη Γαλλία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω:

Δείτε ένα βίντεο για το νέο κέντρο ψηφιακών τεχνών:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photos: Culturespaces

TAGS