Όμορφα νερά με μεταβαλλόμενες αποχρώσεις του μπλε, καθώς ο ήλιος δύει, μελί τοιχώματα και αμέτρητοι σταλακτίτες κόβουν την ανάσα καθώς ο επισκέπτης κατεβαίνει στο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά.

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης. Βρίσκεται κάτω από το ύψος του εδάφους, και τα νερά έχουν βάθος εώς και 30 μέτρα. 

Το φως πέφτει με μοναδικό τρόπο στο σπήλαιο

Στις ανασκαφές του 1962, ανακαλύφθηκαν αρκετές λάμπες λαδιού, πιάτα και φιγούρες που απεικόνιζαν το θεό Πάνα και πολλές νύμφες. Ο μύθος λέει ότι το σπήλαιο της Μελισσάνης ήταν το ακριβές σημείο όπου μία από αυτές τις Νύμφες, η Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη), πνίγηκε αφού απορρίφθηκε από το θεό Πάνα.

Κρυστάλλινα νερά

Το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη εκπέμπει μια μεθυστική αίσθηση, καθώς μέσα στο σπηλαίο σχήματος «Β» υπάρχει μια λίμνη που έχει ένα μικρό νησί, καθώς και δέντρα και δάση που το περιβάλλουν. Οι δύο θάλαμοί του, ένας ηλιοφώτιστος και ο άλλος σκοτεινός και δυσοίωνος καλυμμένος με σταλαγμίτες 26.000 ετών, φύκια και βρύα, δημιουργούν μια μοναδική και αξέχαστη εικόνα.

Πηγή: kefaloniaisland.gr

TAGS