Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που βρίσκεται ύπο κατασκευή στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του αρχιτεκτονικού κόσμου χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, ο οποίος θεωρείται ήδη ορόσημα για τα κτίρα του μέλλοντος.

Το ξενοδοχείο που  θα είναι παράλληλα και εκθεσιακό κέντρο ήταν το σχέδιο που κατέθεσε η εταιρία αρχιτεκτονικής Tham & Videgård σε διεθνή διαγωνισμό κερδίζοντας τελικά το πρώτο βραβείο με το πρότζεκτ της «+One Tower» έναν πύργο που θα χτιστεί ως προέκταση ενός υπάρχοντος, σύγχρονου κτιρίου.

Ο στόχος της Tham & Videgård, που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό, ήταν να δημιουργήσει ένα κτίριο που θα λειτουργεί σε πολλαπλές κλίμακες, δηλαδή αφενός σε ένα καθημερινό επίπεδο κι αφετέρου σε ένα πιο ιδιαίτερο, που θα το καθιστά ξεχωριστό ανάμεσα στα υπόλοιπα που υπάρχουν τριγύρω.   

Η κατασκευή του «+One Tower» αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, ενώ θα ολοκληρωθεί περίπου το 2025.  

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο θα οικοδομηθεί το νέο ξενοδοχείο δεν είναι γεμάτο από υπερσύγχρονα κτίρια αντίστοιχης αισθητικής, αλλά απεναντίας χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία καθώς εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει από μοντέρνες αθητικές εγκαταστάσεις μέχρι πολυκατοικίες του 19ου αιώνα.

Το «+One Tower» θα κατασκευαστεί σε τρία μέρη. Τη βάση του πύργου, τον ίδιο τον πύργο και τέλος την εντυπωσιακή είσοδο, ενώ θα περιλαμβάνει 400 δωμάτια ξενοδοχείου. Στον κορυφή του κτιρίου έχει ανακοινωθεί πως θα δημιουργηθεί ένα πολύ φουτουριστικό εστιατόριο και ένα μπαρ, τα οποία θα προσφέρουν την πιο καθηλωτική θέα στην πόλη. 

Συγχρόνως, η μεγάλη είσοδος στο ισόγειο του κτιρίου προσφέρει άπλετο χώρο για εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει μια αρχιτεκτονική σύνδεση με το περιβάλλον της πόλης του Γκέτεμποργκ. Μάλιστα, ένας από τους λόγους κατασκευής αυτής της μεγάλης εισόδου είναι για να μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικά events, συναυλίες και εκθέσεις.   

Η κατασκευή του «+One Tower» αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, ενώ θα ολοκληρωθεί περίπου το 2025.  

Στον κορυφή του κτιρίου έχει ανακοινωθεί πως θα δημιουργηθεί ένα πολύ φουτουριστικό εστιατόριο και ένα μπαρ, τα οποία θα προσφέρουν την πιο καθηλωτική θέα στην πόλη. 

 

Η πρόσοψη του «+One Tower».

 

 

Ένα από τα 400 δωμάτια του ξενοδοχείου.

 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο θα οικοδομηθεί το νέο ξενοδοχείο δεν είναι γεμάτο από υπερσύγχρονα κτίρια αντίστοιχης αισθητικής, αλλά απεναντίας χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS