Ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι. Από αυτά που μάλλον δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Πανδημία, εμβολιασμοί, περιορισμοί, στη συνέχεια ένας άνευ προηγουμένου καύσωνας και σαν επιστέγασμα όλων αυτών πυργακιές σε πολλά σημεία της χώρας, οι οποίες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές. Κι όμως, εκεί που κανείς θα περίμενε ότι ο τουρισμός θα καταποντιστεί, η χώρα μας τα πήγε πολύ καλά και φέτος, δεδομένων πάντα των συνθηκών, με τα ελληνικά νησιά – και όχι μόνο – να βουλιάζουν κυριολεκτικά από τουρίστες.

Κι όμως, εκεί που κανείς θα περίμενε ότι ο τουρισμός θα καταποντιστεί, η χώρα μας τα πήγε πολύ καλά και φέτος, δεδομένων πάντα των συνθηκών, με τα ελληνικά νησιά – και όχι μόνο – να βουλιάζουν κυριολεκτικά από τουρίστες.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι ξένοι μας δείχνουν την προτίμησή τους, μιας και η Ελλάδα αποτελεί ονειρεμένο τόπο καλοκαιρινών διακοπών, τόσο για τους Ευρωπαίους, όσο και για τους Αμερικανούς. Όσο κλισέ και αν ακούγεται – που ακούγεται – το γεγονός ότι η χώρα μας προσφέρει ήλιο, θάλασσα, διασκέδαση και καλό φαγητό – την μετατρέπει αυτομάτως στη γη της επαγγελίας για τον κάτοικο της Βόρειας Ευρώπης, ο οποίος κρυώνει, έχει μεγάλα διαστήματα νύχτας και το φαγητό του είναι από αδιάφορο έως κακό.

Κάπως έτσι λοιπόν, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure διεξήγαγε ψηφοφορία ανάμεσα στους αναγνώστες του, για το καλύτερο νησί παγκοσμίως. Με σχεδόν τέλεια βαθμολογία, 95,50, την πρώτη θέση κατέλαβε η ερωτική και γραφική Μήλος, η οποία μαγεύει τους επισκέπτες της με τις γαλαζοπράσινα νερά και τα ειδυλλιακά της τοπία. Όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο, η Μήλος δεν είναι το μοναδικό νησί της λίστας, καθώς στην 20άδα βρίσκονται άλλα 8 ελληνικά νησιά τα οποία είναι: Φολέγανδρος στη δεύτερη θέση, Σαντορίνη στην πέμπτη, Πάρος στη δέκατη, Μύκονος στη δέκατη τρίτη, Κρήτη στη δέκατη τέταρτη, Κέρκυρα και Ιόνια νησιά στη δέκατη πέμπτη και η Ρόδος στη δέκατη έβδομη.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS