Στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην εκστρατεία «Light it up Blue» φωτίζοντας με μπλε χρώμα εμβληματικά κτίρια αλλά και φυσικά αξιοθέατά τους. Το αθηναϊκό ορόσημο που μεταμορφώθηκε ήταν η Πύλη του Αδριανού. Έτσι η ελληνική πρωτεύουσα έστειλε το δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης.

«Η Πύλη του Αδριανού φωτίζεται συμβολικά με μπλε χρώμα στις 2 Απριλίου για να μας κάνει να σκεφτούμε τους διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας. Ας τη δούμε από τις δύο της όψεις, αισιοδοξώντας με τη σκέψη ότι κάθε διαφορετικότητα και αυτήν του αυτισμού επίσης, πρέπει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας και αυτό αποτελεί ευθύνη και φροντίδα όλων μας» σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που τα μεγαλύτερα σύμβολα του πλανήτη αλλάζουν όψη, έστω και για ένα βράδυ. Ανάμεσα σε εκείνα που έχουν λάβει μέρος στη δράση είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα, η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, το Empire State αλλά και ο Λευκός Οίκος.

Δείτε πώς μεταμορφώθηκαν οι Πύλες του Αδριανού για την εκστρατεία «Light it up Blue».

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Δείτε το σποτ της πρωτοβουλίας «Light it up Blue».

κεντρική φωτό: EUROKINISSI

TAGS