ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το καλύτερο και πιο ατμοσφαιρικό, ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο λιμάνι των Χανίων

Το κτίριο θεμελιώθηκε το 1608, όπως μαρτυρά η επιγραφή στην εντυπωσιακή αψίδα της εισόδου και έχει θέα το ενετικό λιμάνι, τον αιγυπτιακό φάρο και το Γυαλί Τζαμισί.

Το καλύτερο και πιο ατμοσφαιρικό, ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο λιμάνι των Χανίων

Το Domus Renier Boutique Hotel, συνεργαζόμενο ξενοδοχείο της HotelBrain, που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, βραβεύτηκε από τα Historic Hotels Wordwide® ως το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018. Είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται στην Ελλάδα ένα ιστορικό ξενοδοχείο από τον συγκεκριμένο οργανισμό. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που είχε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες, ανακοινώθηκαν σε μία λαμπρή τελετή στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών την 1η Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του διεθνούς τουρισμού, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και ιδιοκτήτες ιστορικών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο.

Το καλύτερο και πιο ατμοσφαιρικό, ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο λιμάνι των Χανίων

Historic Hotels Worldwide®
Τα «Historic Hotels Worldwide®» είναι μία παγκόσμια κοινότητα που εκπροσωπεί πάνω από 300 ιστορικά ξενοδοχεία σε περισσότερες από 43 χώρες. Παράλληλα προωθεί τα πολιτιστικά ταξίδια σε ιστορικούς προορισμούς. Τα κριτήρια αποδοχής ενός ξενοδοχείου στην κοινότητα είναι η ηλικία του κτιρίου όπου στεγάζεται, η ιστορική σημασία της τοποθεσίας και η εγγύτητά της στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα κριτήρια του διαγωνισμού είναι η ποιότητα και η αισθητική της αναπαλαίωσης του κτιρίου, η απεικόνιση της ιστορικής διαδοχής στην σύγχρονη αρχιτεκτονική του, η συμμετοχή της ιστορίας στο “story telling”, η παρουσίαση της ζωής των ανθρώπων που το κατοίκησαν στο παρελθόν, τα αναμνηστικά, τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που το διακοσμούν. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από αρχιτέκτονες, ιστορικούς, συντηρητές έργων τέχνης, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιστορικών ξενοδοχείων οι οποίοι έχουν βραβευτεί στο παρελθόν. Domus Renier Boutique Hotel

Το κεντρικό τμήμα του Μεγάρου Ρενιέ αποτελεί σήμερα το Domus Renier Boutique Hotel το οποίο λειτούργησε, για πρώτη φορά ως ξενοδοχείο, τον Ιούνιο του 2016. Το Domus Renier Boutique Hotel είναι ένα κόσμημα της ιστορίας της ενετικής περιόδου των Χανίων, στενά δεμένο με κάποιους από τους πρωταγωνιστές της, τους Ρενιέ, έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ευγενών της Βενετίας που έζησαν σε αυτό.

Το Μέγαρο Ρενιέ θεμελιώθηκε το 1608, όπως μαρτυρά η επιγραφή στην εντυπωσιακή αψίδα της εισόδου. Η κυριαρχία των Ενετών στην Κρήτη έληξε το 1669 με την οριστική επικράτηση των Οθωμανών, κατά την οποία το κτίριο υπέστη σημαντικές αλλαγές με κυριότερη την προσθήκη κλειστού εξώστη στον τρίτο όροφο.

Στο Domus Renier Boutique Hotel οι αρχιτέκτονες ανέδειξαν και τις δύο περιόδους του κτιρίου, την ενετική και την οθωμανική, μέσα από μία σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση. Οι εργασίες αναπαλαίωσης, το συνολικό αποτέλεσμα των οποίων συνυπογράφουν οι αρχιτέκτονες Αριστομένης και Γιώργος Βαρουδάκης και ο διακοσμητής Γιώργος Χρυσοχόου, ξεκίνησαν στο τέλος του 2013 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2016.

Το Domus Renier Boutique Hotel διαθέτει 9 δωμάτια και σουίτες, με διαφορετική αισθητική προσέγγιση, τα οποία είναι διακοσμημένα με αντικείμενα μοναδικής αξίας. Κάποια έχουν τοιχογραφίες στις οροφές τους που δημιουργήθηκαν κατά την κρητική αναγεννησιακή περίοδο του κτιρίου. Όλα είναι εξοπλισμένα με γνώμονα την άνεση, την πολυτέλεια και τη σύγχρονη τεχνολογία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν θέα το ενετικό λιμάνι, τον αιγυπτιακό φάρο και το Γυαλί Τζαμισί. Σκοπός της διεύθυνσης του Domus Renier Boutique Hotel είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης αισθητικής, με εξαιρετικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".