ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ήξερες πως η ομάδα αίματός σου μπορεί να δείξει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα σου;

Ο τύπος της ομάδας αίματος σου αποτελεί δείκτη της προσωπικότητάς σου και επηρεάζει όχι μόνο την συμπεριφορά, αλλά ακόμα και τις σχέσεις σου.

Το ήξερες πως η ομάδα αίματός σου μπορεί να δείξει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα σου;

Οι ομάδες αίματος, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 1900 από τον Karl Landsteiner, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που καθορίζει το αν είμαστε ευτυχισμένοι και με ποιους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο. Για παράδειγμα, το αν κάποιος είναι ντροπαλός, εγωιστής ή ευαίσθητος μπορεί να ωφείλεται σε συγκεκριμένο βαθμό και στην ομάδα αίματός του.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ενώ η συγκεκριμένη θεωρία δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα, έχει διαδωθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιαπωνία, όπου η ομάδα αίματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να βρει κάποιος δουλειά, αλλά και για να επιλέξει σύντροφο. Οι Ιάπωνες πιστεύουν πως σημαντικές πτυχές της προσωπικότητάς μας επηρεάζονται από τον τύπο της ομάδας αίματός μας και έχουν αναπτύξει συγκεκριμένα προφίλ βασισμένα στην ομάδα αίματος.

Εσύ θέλεις να μάθεις ποιος είσαι με βάση την ομάδα αίματός σου;

Ομάδα αίματος Α

Οι άνρωποι με ομάδα αίματος Α χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ψυχραιμία και σταθερότητα, ειδικά σε κρίσιμες καταστάσει, όπου οι άλλοι αδυνατούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Είναι αρκετά ντροπαλοί και τους αρέσει να αναζητούν διαρκώς την ηρεμία, καθώς θεωρούνται αρμονικές προσωπικότητες. Σε αυτά τα πλαίσια, τείνουν να αποφέυγουν έντονες αντιπαραθέσεις και νοιώθουν άβολα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Ωστόσο, δεν πάυουν να είναι ευγενικοί, αφοσιωμένοι και υπεύθυνοι, ενώ θεωρούνται και άκρως αποτελεσματικοί στην δουλειά τους. Επίσης, είναι εξαιρετικά δημιουργικά άτομα και διαθέτουν καλλιτεχνικό και ευαισθητοποιημένο χαρακτήρα. Χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια, υπομονή, συντηρητικότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από τελειομανία. Όσον αφορά στα χειρότερα στοιχεία τους, μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι εμμονικοί και πεισματάρηδες.

Ομάδα Β

Τα άτομα με ομάδα αίματος Β θεωρούνται ιδιαίτερα αναλυτικοί και πρακτικοί χαρακτήρες. Συγκεντρώνονται απόλυτα σε οτιδήποτε κάνουν και συχνά αφιερώνουν πολύ χρόνο αναλύωντας και κατανοώντας το έργο τους και τις ευρύτερες συνθήκες τους. Δεν διστάζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να επιμένουν ακόμα και όταν οι άλλοι παραιτούνται. Σε αυτά τα πλαίσια, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και παθιασμένοι. Παρόλ’αυτά, αρκετές φορές συναντούν δυσκολίες στην συνεργασία τους με άλλους, καθώς απολαμβάνουν να θέτουν και να ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Θεωρούνται ως ένα βαθμό ατομικιστές και δίνουν περισσότερο έμφαση στη λογική, παρά στα συναισθήματα, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να δείχνουν σοβαροί και ψυχροί. Τα χειρότερά τους στοιχεία είναι πως μερικές φορές είναι ανεύθυνοι, μοναχικοί και ξεχασιάρηδες.

Ομάδα Αίματος 0

Τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος 0 χαρακτηρίζονται από την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα και την ευελιξία τους. Ωστόσο, δυσκολεύονται να αναλάβουν ένα έργο και να το διεκπαιρεώσουν ολοκληρωτικά, καθώς συνηθίζουν να βαριούνται αρκετά εύκολα. Θεωρούνται ασυμβίβαστες και ανεξάρτητες προσωπικότητες, ενώ συχνά απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Διαθέτουν υπερβολική αυτοπεποίθηση, λένε πάντα αυτό ακριβώς που σκέφτονται και είναι ιδιαίτερα αυθόρμητοι και εκδηλωτικοί. Συνηθίζουν και ακούν την γνώμη των άλλων, καθως είναι άτομα στοργικά και γενναιώδορα, σπανιώς όμως ακολουθούν τις απόψεις άλλων και μερικές φορές είναι ισχυρογνώμονες και ανυποχώρητοι. Τέλος, έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται άμεσα στο εκάστοτε περιβάλλον. Τα χειρότερα στοιχεία τους είναι η αλαζονία τους, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους άλλους.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Τα άτομα με ομάδα αίματος ΑΒ βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση να συνδυάζουν στοιχεία και από τις δύο προσωπικότητες, της ομάδας αίματος Α και της ομάδας αίματος Β. Αυτο σημαίνει πως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να είναι ντροπαλοί και εξωστρεφείς χαρακτήρες ταυτόχρονα. Ως προσωπικότητες, είναι δημοφιλείς και γοητευτικοί, ενώ σπάνια αγχώνονται. Θεωρούνται αρκετά αξιόπιστα και υπεύθυνα άτομα και είναι διαρκώς πρόθυμα να βοηθήσουν τους άλλους. Διαθέτουν λογική σκέψηκαι ενδιαφέρονται για τις τέχνες. Τα χειρότερα τους στοιχεία είναι η εσωστρέφεια και η αναποφασιστικότητα τους, ενώ αρκετές φορές ασκούν έντονη κριτική και δυσκολεύονται να συγχωρέσουν τους άλλους.

Δες ένα βίντεο επί του θέματος:

Φωτό: María Guerra

Πηγή: bloode.org

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.