Ξέρουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Τώρα όμως έχουν και τη στήριξη της L'Oréal και της Unesco που με τη διακήρυξη για την προαγωγή του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη ενδυναμώνουν το έργο που εδώ και 18 χρόνια προάγει η  L'Oréal ενθαρρύνοντας, προάγοντας και τιμώντας γυναίκες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Διακήρυξης Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι το επόμενο μεγάλο βήμα: Η εκστρατεία αποσκοπεί να καλέσει την επιστημονική κοινότητα και το γενικό κοινό να συμβάλλουν, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αλλαγής για τις γυναίκες στην επιστήμη.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και Πρόεδρος του Ιδρύματος L’Oréal, η Irina Bokova, η φετινή Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης και Βραβευμένη και Νομπελίστρια, Elizabeth Blackburn μαζί πολυάριθμους καλεσμένους της Τελετής, υπέγραψαν τη Διακήρυξη μαζί με τις Βραβευμένες, τα Διεθνή Ανερχόμενα Ταλέντα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία δημοσιότητα και υποστήριξη του κοινού, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να συνεργαστούν για την ισότητα των φύλων στις επιστήμες.

“Πότε στο παρελθόν δεν χρειαζόταν ο μεταβαλλόμενος κόσμος μας  περισσότερο τις γυναίκες και τις ανακαλύψεις τους», δήλωσε ο Jean-Paul Agon. «Με το πρόγραμμα Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, το Ίδρυμα L’Oréal αναλαμβάνει τη δέσμευση να προάγει αυτές τις γυναίκες επιστήμονες που θα αλλάξουν τον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστήμη και να οικοδομήσουμε έναν ομορφότερο κόσμο μαζί,” κατέληξε ο Jean-Paul Agon.

 

Ποιες είναι οι 6 δεσμεύσεις της διακήρυξης #FORWOMENINSCIENCE:

1. Παροτρύνουμε τα κορίτσια να διερευνούν τις προοπτικές επιστημονικής σταδιοδρομίας

2. Καταρρίπτουμε τους φραγμούς που εμποδίζουν τις γυναίκες επιστήμονες να ακολουθήσουν μακροχρόνια σταδιοδρομία στην έρευνα

3. Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση των γυναικών σε ανώτερες και ηγετικές θέσεις στις επιστήμες.

4. Γιορτάζουμε με το ευρύ κοινό τη συνεισφορά των γυναικών στην επιστημονική πρόοδο και την κοινωνία

5. Διασφαλίζουμε την ισότητα των φύλων μέσα από τη συμμετοχή και ανάληψη ηγετικού ρόλου σε συμπόσια και επιστημονικούς θεσμούς, όπως συνέδρια, επιτροπές, συσκέψεις συμβουλίων

6. Προάγουμε την καθοδήγηση και τη δικτύωση νεαρών επιστημόνων, ώστε να τους δίνουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν σταδιοδρομίες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους

Η διακήρυξη είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.forwomeninscience.com, ώστε να μπορούν όλοι να υποστηρίξουν αυτόν τον σκοπό.

 

9α Ελληνικά Βραβεία L"Oréal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη"

Η L’Oréal Hellas γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Επιστήμονες, θα προκηρύξει για 9η χρονιά τα Ελληνικά Βραβεία «L’Oréal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» προσφέροντας σε 3 Ελληνίδες Ερευνήτριες τιμητική διάκριση και οικονομική βοήθεια 10.000 ευρώ στην κάθε μια.

 

TAGS