Κάποτε, ήταν εκείνο το ρολόι, εκείνα τα παπούτσια, εκείνο το μεγάλο ταξίδι. Σήμερα μπορεί να είναι τα ίδια, πιο μικρά αντικείμενα πόθου ή τα απολύτως βασικά- οι λόγοι ποικίλουν, αλλά ο στόχος είναι κοινός: να εξοικονομήσουμε χρήματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Φυσικά, το κλειδί είναι η διαχείριση- κάτι που μαθαίνεται από νωρίς ή σχετικά αργά, αλλά πάντως επηρεάζει σε τεράστιο ποσοστό τον τρόπο ζωής μας. Στις δύσκολες στιγμές, η καλή διαχείριση δίνει τουλάχιστον ελπίδα. Η κακή διαχείριση προοικονομεί την απουσία της, ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Παρ΄όλα αυτά, δεν έχουμε όλοι την οργάνωση ενός (καλού) λογιστή, γι΄αυτό τα τρικ που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή μας είναι πάντα ευπρόσδεκτα- μάλιστα, το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πιο πρακτικά και εύκολα που έχουμε ακούσει και περιλαμβάνει δύο βήματα. 

Βήμα 1: Στρογγυλποίησε τα χρήματά σου κάθε βράδυ

Έστω ότι το υπόλοιπο των χρημάτων σου για σήμερα είναι 532 ευρώ μετρητά και 2.425 στην κάρτα. Αφαίρεσε τα 2 από τα μετρητά και τα 5 από την κάρτα ώστε να έχεις στρογγυλά ποσά και βάλε τα 7 ευρώ σε ένα κουμπαρά. Για ακόμη γρηγορότερα αποτελέσματα, μπορείς να στρογγυλοποιήσεις σε δεκάδες. Ο κανόνας είναι να μην παίρνεις χρήματα από τον κουμπαρά που χρησιμοποιείς ως απόθεμα. 

Βήμα 2: Μετάφερε τα χρήματα που σου μένουν κάθε μήνα στον ίδιο λογαριασμό

Μία μέρα πριν μπει ο μισθός σου, άδειασε το λογαριασμό σου από το όποιο υπόλοιπο και μετάφερέ το στο λογαριασμό αποθέματος. 

Έτσι, θα γνωρίζεις ακριβώς πόσα χρήματα έχεις κάθε πρωί, αφού θα είναι στρογγυλός αριθμός, ενώ θα έχεις το αίσθημα της σιγουριάς λόγω αποθέματος. 

Ξεκίνα από σήμερα κιόλας.

Δες το βίντεο.

 

 

TAGS