ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το διαζύγιο της καλύτερης μου φίλης: Μια ιστορία πάνω από έναν (ψηφιακό) καφέ

Κρίμα που η φίλη της δεν είναι δίπλα να της χτυπήσει με κατανόηση τον ώμο. Μόνο της απαντά με ένα «Πόσο λυπάμαι!» στην οθόνη του υπολογιστή .

Το διαζύγιο της καλύτερης μου φίλης: Μια ιστορία πάνω από έναν (ψηφιακό) καφέ

Οι δυο φίλες έδωσαν ραντεβού για καφέ να τα πούνε από κοντά. Έχουνε μερικές μέρες να βρεθούνε και υπάρχουν πολλά να πούνε. Βέβαια τα λέγανε από το τηλέφωνο, όμως δεν είναι το ίδιο τετ α τετ. Όταν η μία είναι αντίκρυ στην άλλη τα βλέμματα συναντιούνται, τα αρώματα μπλέκονται στον αέρα και οι εκφράσεις του προσώπου από τα λογής συναισθήματα μπερδεύονται μεταξύ τους δημιουργώντας, έτσι έναν αόρατο ιστό επικοινωνίας και πραγματικής επαφής μεταξύ τους. Να καταλάβει πόσο πολύ νοιάζεται η μια για την άλλη ακόμη κι αν δεν βρίσκονται συχνά. Η καλύτερη μου φίλη. Η κολλητή μου. Το αυτοκόλλητο μου. Όπως και να την αποκαλέσεις είναι σημαντικό που την έχεις. Σε αυτήν εξομολογείσαι τις αγωνίες σου, σε αυτήν ακουμπάς στις δύσκολες, σε αυτήν λες τα ακριβότερα σου μυστικά. Με αντάλλαγμα μία καλή συμβουλή και μια ψυχική «τακτοποίηση». Αδειάζεις από μέσα σου τις έγνοιες και γίνεσαι και πάλι καθάρια σαν η καρδιά να ήταν ένας μαυροπίνακας που η καλύτερη σου φίλη παίρνει το σφουγγάρι και τα σβήνει όλα.

Το διαζύγιο της καλύτερης μου φίλης: Μια ιστορία πάνω από έναν (ψηφιακό) καφέ
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

«Για πες μου τι έγινε με τον Παύλο; Τα ξαναβρήκατε;» ρωτάει η μία με φανερό ενδιαφέρον στην άλλη. «Άσε που να στα λέω. Γίναμε από δυο χωριά χωριάτες. Τελικά αυτή η σχέση δε τραβάει άλλο» απαντά η άλλη λίγο στεναχωρημένη. «Έλα μην πικραίνεσαι. Προχώρα παρακάτω» την προτρέπει ξανά η φίλη της. Οι γυναικείες φιλίες είναι σαν μία ακριβή πορσελάνη. Υπάρχουν γυναικείες φιλίες που αντέχουν χρόνια. Άλλες πάλι ραγίζουν από μια παρεξήγηση.

Τηλεφωνήματα, e-mails, τακτικές συναντήσεις, ταξίδια και καφεδάκι είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί μια φιλική σχέση.

Δύο φίλες πρέπει να βρίσκουν τρόπους για να δείχνουν πως νοιάζονται η μια για την άλλη, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται συχνά. Ίσως και ποτέ. Όπως για παράδειγμα οι φίλες από το facebook. Που έτυχε να γνωριστούν μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η ψηφιακή τεχνολογία εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Η Αθήνα απέχει ακριβώς το ίδιο από το Άμστερνταμ και τη Λαμία. Όσο δηλαδή χρειάζεται το πάτημα ενός κουμπιού για να στείλεις e-mail. Πάνω στην οθόνη του υπολογιστή γράφουν τις πιο εσωτερικές αλήθειες και τα νέα τους. Ορκίστηκαν για το πτυχίο, τα ξαναφτιάξανε με τον πρώην, πήρανε προαγωγή στο τμήμα μάρκετινγκ και προώθησης της εταιρείας τους. Τον Αύγουστο σχεδιάζουνε ταξίδι στην Τενερίφη. Πάνε για διαζύγιο μετά από δέκα τέσσερα χρόνια γάμου. Κρίμα που η φίλη της δεν είναι δίπλα να της χτυπήσει με κατανόηση τον ώμο. Μόνο της απαντά με ένα «Πόσο λυπάμαι!» στην οθόνη του υπολογιστή .

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.