ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani έχει κατέβει νότια.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το καλοκαίρι, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι για πολλά. Όσο ωραίο και αν είναι. Τα νότια προάστια φωνάζουν να τα επισκεφτούμε και κάθε χρόνο έχουν κάτι καλό να μας προτείνουν. Σαν το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι. Βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, προσανατολισμένο έτσι ώστε όταν ο ήλιος αποφασίζει να βουτήξει στη θάλασσα, εσείς να μην χάνετε καμία στιγμή από την μαγευτική του κάθοδο. True story που λένε.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι
Ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου.

Σε αυτό λοιπόν, το όμορφο και ατμοσφαιρικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, βρέθηκα πριν από λίγες μέρες. Δυστυχώς η κίνηση και η δική μου αργοπορία με έκαναν να χάσω αυτή την βουτιά – την πρόλαβα στο τέλος ίσα ίσα να τραβήξω μια insta-worthy φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου και να αφεθώ να χαρώ το υπόλοιπο της βραδιάς.

Carpaccio από λαβράκι.
Πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας.
Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή.

Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή. Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.

Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου. Μαζί ήρθε το carpaccio από λαβράκι. Αν και ήταν μαριναρισμένο σε chilli δεν ήταν ιδιαίτερα καυτερό. Αντίθετα ο κόλιανδρος του έδινε μια φρεσκάδα που το ολοκλήρωνε. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού που ακολούθησε, πάνω σε λεπτά και τραγάνα στικ τηγανητής πατάτας είχε ένα ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όμως να είχε λιγότερο πέστο ώστε οι πατάτες να μην χάσουν την τραγανή τους υφή. Αντίθετα η σπανακόπιτα που παρουσιάζετε σε spring rolls και στην βάση της έχει μια σος από γιαούρτι ήταν ένα νόστιμο πιάτο που θα το ζητούσα ξανά.

Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου.
Θαλασσινός αέρας κυριολεκτικά.

Πριν περάσω στο κυρίως έκανα μια στάση σε ένα βουτυράτο κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού. Η στάση ήταν σύντομη και ευχάριστή γιατί το Surf n Turf που είχα ζητήσει έφτασε στο τραπέζι και μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Το φιλέτο ήταν σωστά ψημένο κρατώντας όλους τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους και η ουρά αστακού τρυφερή και λαχταριστή. Εν ολίγοις ένας άψογος συνδυασμός. Κοινώς προτιμήστε το!

Για να τελειώσω γλυκά την επίσκεψη μου, ζήτησα την ελαφρώς όξινη lemon pie αλλά και το ρουστίκ Chicago. Έτσι για να θυμηθώ λίγο τα ξένιαστα καλοκαιριά της παιδικής μου ηλικίας που η σοκολάτα άφηνε εμφανή τα σημάδια της στο πρόσωπο μου.

Chicago
Lemon pie

Facebook Mythos by Divani Restaurant

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Ιουν 2022

Η Χαμένη κόρη και οι ταινίες που θα δούμε στο σινεμά σε Α' προβολή

Μία ανάσα πριν τον ερχομό του Ιουλίου κι ενώ τα θερινά σινεμά έχουν αρχίσει να τραβάνε κόσμο, έξι ακόμη ταινίες προβάλλονται από σήμερα -τέσσερις πρεμιέρες και δυο επανεκδόσεις.

29 Ιουν 2022

Matzenta kuzina del sol: Ένα tropical γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό μέσα από τα μάτια της Κρήτης

Στα Χανιά, η Κρητική και η Μεξικανική κουζίνα γίνονται μια.

Περισσότερα από

Life

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

29 Ιουν 2022

5+1 σκέψεις μπροστά από ένα έξυπνο πλυντήριο

Δεν βρήκαμε το νόημα της ζωής αλλά σίγουρα καλύψαμε τις έγνοιες της καθημερινότητας.

28 Ιουν 2022

Τα τρία Μ που αδυνατίζουν

Μεταβολισμός, Μακροσυστατικά, Μερίδες.

28 Ιουν 2022

Women who dare: The Change Makers

Τρεις γυναίκες που διαπρέπουν με την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους αποτελούν έμπνευση για όλες όσες θέλουν να τολμήσουν.

28 Ιουν 2022

Το Jayont Mykonos αναβιώνει ένα ζωντανό μύθο του νησιού

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να τον επισκεφτείς.

28 Ιουν 2022

3 νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες" η P&G συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με τη δημιουργία 10 πάρκων τσέπης μέχρι σήμερα!

23 Ιουν 2022

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση η Huawei παρουσίασε τα νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της εταιρίας

Tο νέο απόλυτα φορητό laptop 16 ιντσών HUAWEI Matebook D16, το ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone HUAWEI Mate Xs 2 και άλλα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής ήταν οι πρωταγωνιστές!

23 Ιουν 2022

Ήρθε η στιγμή για την πρώτη του κρέμα;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

23 Ιουν 2022

Pet Shop Boys: Οι μάστορες της Pop Art

Η περιοδεία "Dreamworld" φέρνει το βρετανικό δίδυμο ξανά στην Αθήνα (Πλατεία Νερού, 30/6), για μια βραδιά με τα πιο λατρεμένα τραγούδια της μακροχρόνιας πορείας τους.