Σε μια περίοδο που κάποιες εκδηλώσεις ακυρώνονται εντελώς και πολλές ακόμα παραμένουν σε κατάσταση αναμονής, το Athens Photo Festival επέστρεψε, ευτυχώς πιστό στο ραντεβού του, παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε συνέπεια προς τα νέα υγειονομικά μέτρα. Ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, και θα συνεχιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Φωτογραφικά έργα, βίντεο, εγκαταστάσεις, διαδραστικές εφαρμογές 108 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκτείνονται στους δύο ορόφους του μουσείου, σε έκταση 2.200 τ.μ.

Το φετινό φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Μωρεσόπουλου, εστιάζει με διερευνητική και κριτική διάθεση στους προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας και ταυτόχρονα στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον, επιχειρώντας να αναδείξει καλλιτεχνικές πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις φωτογραφικές αναζητήσεις και τους πειραματισμούς του σήμερα.

Info
Mουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, Διάρκεια: έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020. Ημέρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00. Πρόγραμμα εκθέσεων & δράσεων στο www.photofestival.gr 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ:

©Marilia Fotopoulou
©Marta Zgierska
©Noelle Mason
©Panos Sklavenitis
©Paul Dylan & Guilmoth Hausthor
©Petros Efstathiadis
©Philippe Braquenier
©Rafael Heygster & Helena Manhartsberger
©Sanna Lehto
©Sarah Mei Herman
©Silvia Rosi
©Marilena Aligizaki

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: ©Glorija Lizde

TAGS