Στην ηλικία που τα άλλα παιδιά δεν έχουν τελειώσει ακόμα το δημοτικό, ο Laurent Simons φοιτά σε ένα από τα πιο δύσκολα πανεπιστημιακά τμήματα ακόμα και για ενηλίκους, στο τμήμα ηλεκτρολογίας μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Αϊντχόφεν. Ο 9χρονος από το Βέλγιο, που περιγράφεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό ως «απλά απίστευτος» αναμένεται να ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του τον Δεκέμβριο.

Δεν σκοπεύει, ωστόσο, να χάσει καιρό, αλλά ετοιμάζεται να συνεχίσει σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο ίδιο αντικείμενο και ταυτόχρονα να αρχίσει σπουδές ιατρικής, όπως είπε ο πατέρας του στο CNN.

Οι παππούδες του Laurent ήταν αυτοί που παρατήρησαν πρώτοι ότι το παιδί ήταν «χαρισματικό». Όπως λένε σήμερα οι γονείς του, Lydia και Alexander Simons, οι δάσκαλοί του επιβεβαίωσαν αργότερα ότι απορροφά τα πάντα «σαν σφουγγάρι».

Παρόλο που προέρχεται από οικογένεια γιατρών, οι γονείς του δεν έχουν καταλήξει σε μια εξήγηση για την απίστευτη ικανότητα μάθησης που έχει ο γιος τους. «Έτρωγα πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη» αστειεύεται η Lydia.

Αφού λοιπόν ο 9χρονος τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε χρόνο-ρεκόρ, τώρα ετοιμάζεται να πάρει πανεπιστημιακό πτυχίο νωρίτερα από τους περισσότερους συμφοιτητές του. «Οι ξεχωριστοί φοιτητές που έχουν καλούς λόγους να αποφοιτήσουν νωρίτερα έχουν δικαίωμα σε ένα ειδικό πρόγραμμα» σχολίασε ο Sjoerd Hulshof, επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρολογίας μηχανολογίας.

«Ο Laurent είναι ο πιο γρήγορος φοιτητής που είχαμε ποτέ» συνέχισε ο Hulshof. «Δεν είναι μόνο υπερ-ευφυής αλλά και ένα πολύ καλό αγόρι».

Ωστόσο οι γονείς του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, προσπαθούν να κάνουν χώρο στη ζωή του χαρισματικού παιδιού τους και για άλλα πράγματα εκτός από τις σπουδές. «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην παιδική ηλικία και τα ταλέντα του».

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Laurent απολαμβάνει να παίζει με τον σκύλο του, Sammy, και παιχνίδια στον κινητό του, όπως πολλοί άλλοι συνομήλικοί του. Ωστόσο σε αντίθεση με τους περισσότερους συνομηλίκους του, έχει αποφασίσει ήδη με τι θέλει να ασχοληθεί στη ζωή του: με την ανάπτυξη τεχνητών οργάνων.

Στο μεταξύ, καλείται να ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές του και να επιλέξει το ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα τον φιλοξενήσει στο επόμενο στάδιο της αξιοσημείωτης διαδρομής του. Πριν από αυτό, όμως, η οικογένεια θα κάνει ένα ταξίδι αναψυχής στην Ιαπωνία. Σίγουρα αξίζει στον μικρό ένα διάλειμμα.

Δείτε φωτογραφίες από τον λογαριασμό του στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS