Το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα ανακαίνισε ο εμίρης του Κατάρ και έδωσε τη διαχείριση του σε τουριστική εταιρία. Ο κρατικός καταριανός όμιλος Al Rayyan παραχώρησε τη διαχείριση του resort σε ελληνική εταιρία, η οποία λειτουργεί πολυτελή ξενοδοχεία και σε άλλα νησιά. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso, πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν τα συμβόλαια και η τουριστική εγκατάσταση στα Μωραΐτικα Κέρκυρας θα λειτουργήσει σύντομα υπό την «ομπρέλα» γνωστής διεθνούς αλυσίδας.

Το «Miramare», που ταυτίστηκε στο παρελθόν με την οικογένεια Ωνάση, χτίστηκε το 1960 από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, η οποία ήταν ετεροθαλής αδερφή του μεγιστάνα.

Το «Miramare» αγοράστηκε το 2013 από εταιρία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ενώ η επένδυση έχει κοστίσει έως τώρα περίπου 50.000.000.ευρώ. Από αυτά, 15.000.000 ευρώ δόθηκαν για την αγορά του ακινήτου και τα υπόλοιπα για τις εργασίες που έγιναν για την ανακατασκευή και την επίπλωση του.

Aπό τα δωμάτια του πέρασαν πολιτικοί από όλον τον κόσμο, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που απόλαυσαν τις διακοπές τους στο Ιόνιο.

Το «Miramare», που ταυτίστηκε στο παρελθόν με την οικογένεια Ωνάση, χτίστηκε το 1960 από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, η οποία ήταν ετεροθαλής αδερφή του μεγιστάνα. Είχε εγκαινιαστεί από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και από τα δωμάτια του πέρασαν πολιτικοί από όλον τον κόσμο, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που απόλαυσαν τις διακοπές τους στο Ιόνιο.

Το «Miramare» αγοράστηκε το 2013 από εταιρία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ενώ η επένδυση έχει κοστίσει έως τώρα περίπου 50.000.000.ευρώ.

Δείτε ένα παλιότερο βίντεο: 

 

TAGS