ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tips για να καθαρίσετε εύκολα το εξοχικό σας

Για να μη σας φάνε οι δουλειές και δεν ξεκουραστείτε

Tips για να καθαρίσετε εύκολα το εξοχικό σας

Το εξοχικό σπίτι έχει την τιμητική του την περίοδο του καλοκαιριού καθώς είναι η πρώτη επιλογή της οικογένειας όχι μόνο για τις βασικές της διακοπές αλλά ακόμη περισσότερο για τα Σαββατοκύριακα όπου όλοι έχουμε πάντα έντονη τη διάθεση να ξεφύγουμε από τη ζέστη και το τσιμέντο της πόλης.

Ας δούμε λοιπόν μία σειρά από Πρακτικά Tips καθαριότητας και Υγιεινής για το Εξοχικό Σπίτι που το καλοκαίρι συχνά γίνεται η κύρια κατοικία μας:

Σωστός αερισμός του χώρου.

Πρέπει να είναι από τις βασικές μας μέριμνες – ιδιαίτερα μάλιστα λόγω του γεγονότος ότι το σπίτι μένει κλειστό την περίοδο του χειμώνα. Ο χώρος λοιπόν πρέπει ν' αεριστεί σωστά κι επαρκώς την πρώτη φορά και φυσικά να συνεχίσει ν' αερίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καθαρισμός της κουζίνας.

Η καθαριότητα στο χώρο της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η αμέλεια μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και μεταφορά βακτηρίων αλλά και άλλα φαινόμενα όπως την …μαζική εμφάνιση μυρμηγκιών που την καλακαιρινή, ειδικά, περίοδο έχουν την τιμητική τους.

Καθαρίζουμε λοιπόν κι απολυμαίνουμε προσεκτικά τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, φυσικά τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου ενώ δεν ξεχνάμε και το δάπεδο το οποίο και χρειάζεται ένα πολύ προσεκτικό καθάρισμα καθώς η συγκέντρωση υπολειμάτων από τροφές μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των φαινομένων που προαναφέρθηκαν.

Καθαριότητα στα μπαλκόνια, τις πυλωτές, τις αυλές.

Η συστηματική καθαριότητα των μπαλκονιών και της αυλής αποτελεί …αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο εξοχικό. Έτσι, όχι μόνο την πρώτη φορά που θ' ανοίξουμε το σπίτι, αλλά κι εφεξής, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τα πλένουμε με άφθονο νερό και πιθανόν χλωρίνη (εδώ ρωτάμε τα εξειδικευμένα καταστήματα ώστε να προμηθευτούμε το πλέον κατάλληλο υλικό).

Επίσης, στην καθαριότητα των εξωτερικών χώρων του εξοχικού σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ένα καλό πλυστικό μηχάνημα το οποίο:

– καθαρίζει αποτελεσματικότερα λόγω της πίεσης με την οποία μπορεί να ρίξει το νερό,

– κάνει παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση στην ποσότητα νερού που θα χρειαστούμε κι άρα, στην τσέπη μας.

Εάν η προμήθεια ενός καλού πλυστικού μηχανήματος δεν είναι εφικτή, μία δεύτερη αποτελεσματική λύση είναι να συνδέσουμε την άκρη του λάστιχού μας μ' ένα πιστόλι εκτόξευσης νερού το οποίο κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να μας βοηθήσει στον καθαρισμό καθώς ενισχύει σημαντικά την πίεση του νερού που ρίχνουμε στους χώρους μας.

Καθαρισμός της αποθήκης.

Λένε πως η αποθήκη ενός εξοχικού αποτελεί την "καρδιά'' του και δεν έχουν άδικο. Χρειάζεται λοιπόν έναν πρώτο προσεκτικό καθαρισμό κι απολύμανση τόσο στο χώρο του δαπέδου όσο και στα ντουλάπια και ράφια, ενώ παράλληλα πρέπει να βγάλουμε έξω και να καθαρίσουμε εργαλεία, μηχανήματα και σκεύη που έχουμε αποθηκεύσει εκεί.

Κι επειδή ο χώρος της αποθήκης θ' …ανοιγοκλείνει συχνά την περίοδο του καλοκαιριού θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα 2 πράγματα:

– η καθαριότητα σε αυτόν να είναι τακτική, και,

– τα μηχανήματα κι εργαλεία να βγαίνουν καθαρά από αυτόν και να επιστρέφονται καθαρά σε αυτόν (κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίζονται πολύ προσεκτικά αμέσως μετά τη χρήση τους).

Καθαρισμός του κήπου.

Τέλος, εκτός από τους χώρους του σπιτιού -εξωτερικούς κι εσωτερικούς- πολύ σημαντικός είναι κι ο τακτικός καθαρισμός του κήπου μας. Έτσι, καταρχήν αφαιρούμε όλη την αγριάδα που έχει αναπτυχθεί την περίοδο του χειμώνα καθώς η παρουσία της ευννοεί τη συγκέντρωση φιδιών και ζωυφίων αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά όταν παίζουν εκεί. Επίσης, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά το χώρο του κήπου από τα σκουπίδια που μπορεί να βρίσκονται εκεί και κυρίως τα υπολείματα τροφών τα οποία και προσελκύουν μυρμήγκια, ποντίκια και λοιπούς σχετικούς, "απρόσκλητους" επισκέπτες.

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.