ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tips για να καθαρίσετε εύκολα το εξοχικό σας

Για να μη σας φάνε οι δουλειές και δεν ξεκουραστείτε

Tips για να καθαρίσετε εύκολα το εξοχικό σας

Το εξοχικό σπίτι έχει την τιμητική του την περίοδο του καλοκαιριού καθώς είναι η πρώτη επιλογή της οικογένειας όχι μόνο για τις βασικές της διακοπές αλλά ακόμη περισσότερο για τα Σαββατοκύριακα όπου όλοι έχουμε πάντα έντονη τη διάθεση να ξεφύγουμε από τη ζέστη και το τσιμέντο της πόλης.

Ας δούμε λοιπόν μία σειρά από Πρακτικά Tips καθαριότητας και Υγιεινής για το Εξοχικό Σπίτι που το καλοκαίρι συχνά γίνεται η κύρια κατοικία μας:

Σωστός αερισμός του χώρου.

Πρέπει να είναι από τις βασικές μας μέριμνες – ιδιαίτερα μάλιστα λόγω του γεγονότος ότι το σπίτι μένει κλειστό την περίοδο του χειμώνα. Ο χώρος λοιπόν πρέπει ν' αεριστεί σωστά κι επαρκώς την πρώτη φορά και φυσικά να συνεχίσει ν' αερίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καθαρισμός της κουζίνας.

Η καθαριότητα στο χώρο της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η αμέλεια μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και μεταφορά βακτηρίων αλλά και άλλα φαινόμενα όπως την …μαζική εμφάνιση μυρμηγκιών που την καλακαιρινή, ειδικά, περίοδο έχουν την τιμητική τους.

Καθαρίζουμε λοιπόν κι απολυμαίνουμε προσεκτικά τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, φυσικά τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου ενώ δεν ξεχνάμε και το δάπεδο το οποίο και χρειάζεται ένα πολύ προσεκτικό καθάρισμα καθώς η συγκέντρωση υπολειμάτων από τροφές μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των φαινομένων που προαναφέρθηκαν.

Καθαριότητα στα μπαλκόνια, τις πυλωτές, τις αυλές.

Η συστηματική καθαριότητα των μπαλκονιών και της αυλής αποτελεί …αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο εξοχικό. Έτσι, όχι μόνο την πρώτη φορά που θ' ανοίξουμε το σπίτι, αλλά κι εφεξής, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τα πλένουμε με άφθονο νερό και πιθανόν χλωρίνη (εδώ ρωτάμε τα εξειδικευμένα καταστήματα ώστε να προμηθευτούμε το πλέον κατάλληλο υλικό).

Επίσης, στην καθαριότητα των εξωτερικών χώρων του εξοχικού σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ένα καλό πλυστικό μηχάνημα το οποίο:

– καθαρίζει αποτελεσματικότερα λόγω της πίεσης με την οποία μπορεί να ρίξει το νερό,

– κάνει παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση στην ποσότητα νερού που θα χρειαστούμε κι άρα, στην τσέπη μας.

Εάν η προμήθεια ενός καλού πλυστικού μηχανήματος δεν είναι εφικτή, μία δεύτερη αποτελεσματική λύση είναι να συνδέσουμε την άκρη του λάστιχού μας μ' ένα πιστόλι εκτόξευσης νερού το οποίο κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να μας βοηθήσει στον καθαρισμό καθώς ενισχύει σημαντικά την πίεση του νερού που ρίχνουμε στους χώρους μας.

Καθαρισμός της αποθήκης.

Λένε πως η αποθήκη ενός εξοχικού αποτελεί την "καρδιά'' του και δεν έχουν άδικο. Χρειάζεται λοιπόν έναν πρώτο προσεκτικό καθαρισμό κι απολύμανση τόσο στο χώρο του δαπέδου όσο και στα ντουλάπια και ράφια, ενώ παράλληλα πρέπει να βγάλουμε έξω και να καθαρίσουμε εργαλεία, μηχανήματα και σκεύη που έχουμε αποθηκεύσει εκεί.

Κι επειδή ο χώρος της αποθήκης θ' …ανοιγοκλείνει συχνά την περίοδο του καλοκαιριού θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα 2 πράγματα:

– η καθαριότητα σε αυτόν να είναι τακτική, και,

– τα μηχανήματα κι εργαλεία να βγαίνουν καθαρά από αυτόν και να επιστρέφονται καθαρά σε αυτόν (κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίζονται πολύ προσεκτικά αμέσως μετά τη χρήση τους).

Καθαρισμός του κήπου.

Τέλος, εκτός από τους χώρους του σπιτιού -εξωτερικούς κι εσωτερικούς- πολύ σημαντικός είναι κι ο τακτικός καθαρισμός του κήπου μας. Έτσι, καταρχήν αφαιρούμε όλη την αγριάδα που έχει αναπτυχθεί την περίοδο του χειμώνα καθώς η παρουσία της ευννοεί τη συγκέντρωση φιδιών και ζωυφίων αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά όταν παίζουν εκεί. Επίσης, φροντίζουμε να καθαρίζουμε τακτικά το χώρο του κήπου από τα σκουπίδια που μπορεί να βρίσκονται εκεί και κυρίως τα υπολείματα τροφών τα οποία και προσελκύουν μυρμήγκια, ποντίκια και λοιπούς σχετικούς, "απρόσκλητους" επισκέπτες.

Read Next

01 Φεβ 2023

TASTY AWARDS 23. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

31 Ιαν 2023

Είναι τα τρόφιμα σε κονσέρβα θρεπτικά, τελικά; Να τα προσθέτω στη διατροφή μου;

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά μίας κονσέρβας και, τελικά, τι πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας από την κατηγορία αυτή;

Περισσότερα από

Life

30 Ιαν 2023
28 Ιαν 2023

Δέκα λάθη που κάνεις στο πρωινό γεύμα και πώς να τα διορθώσεις

Τα μεγαλύτερα (και πιο συχνά) λάθη στο πρώτο γεύμα της ημέρας. Εσύ τα κάνεις;

27 Ιαν 2023

Tasty Awards 23 | Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Στηρίζουμε τους σεφ που πειραματίζονται με τα υλικά, τους συνδυασμούς και τις τεχνικές.

26 Ιαν 2023

Λουκία Παπαδάκη: Τα υπέροχα γκρίζα φυσικά μαλλιά της, οι "βαλσαμωμένοι" άνθρωποι και γιατί δε θα επέστρεφε στα 25 της

"Σε αυτή την ηλικία είσαι αλεξίσφαιρος, αλεξικέραυνος, έχεις και μια σκασίλα για το τι θα πει ο άλλος, τι θα κάνει, ζεις τη ζωή που ήθελες πάντα."

24 Ιαν 2023

Τα απαραίτητα αξεσουάρ για εξορμήσεις στο χιόνι!

Τα καταστήματα Lapin House ή το lapinkids.com αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για να αναβαθμιστεί το ski style των παιδιών με αξεσουάρ για ένα cool ντύσιμο στο χιονοδρομικό.

19 Ιαν 2023

TASTY AWARDS 23: Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Τα fine dining εστιατόρια της πόλης μας καλούν να τα ψηφίσουμε.

18 Ιαν 2023

Εκδήλωση φόρος-τιμής στον Γιάννη Ρίτσο στη Σορβόννη

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο.

18 Ιαν 2023

Ο νέος διεθνής διαγωνισμός της Answear που χαρίζει μοναδικά χρηματικά βραβεία!

Ένας διαγωνισμός που θα αναδείξει μια αναπάντεχη πλευρά της μόδας!

15 Ιαν 2023

Θεατρικές πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 12 έως 18 Ιανουαρίου και ξεχωρίζουν.