Τις ημέρες των γιορτών μπορεί να συμβούν θαύματα, αρκεί να είσαι ανοιχτή σε νέες προοπτικές. Ίσως, για παράδειγμα, πιάσεις τον εαυτό σου να λικνίζεται σε rock n' roll ρυθμούς, μεσημέρι Κυριακής, στην Πλατεία Θεάτρου. Ή βρεθείς να ποζάρεις για γνωστό φωτογράφο μόδας. Μπορεί να χορέψεις ξεσηκωμένη από αφρικανικά κρουστά. Ή να κάνεις βόλτες πάνω σε ξύλινο χειροποίητο ποδήλατο.

Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου, η Αθήνα γεμίζει εκπλήξεις. Στην Πλατεία Θεάτρου και στη Στοά Εμπόρων διοργανώνεται από το This is Athens του Δήμου Αθηναίων μια σειρά παράλληλων δράσεων με τίτλο «Ζήσε την Αθήνα στα σημεία», με d.j. sets, διαδραστικά installations, αστικές περιηγήσεις, graffiti painting, χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, stand-up comedy, αγορές, δώρα, λιχουδιές.

Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, στην Πλατεία Θεάτρου οι χορευτικές ομάδες Jump & Jive και Swing That Thing θα δώσουν swing και rock ‘n’ roll performances, προσκαλώντας το κοινό να λικνιστεί μαζί τους (Κυριακή, 13.00-16.00). Ο αφρικανικός πολιτισμός θα έχει την τιμητική του σε μια μοναδική παρουσίαση των Ubuntu Drum & Dance Group, με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό (Κυριακή, 16.00-17.00). Η COCO-MAT.bike θα ενώσει την Πλατεία Θεάτρου με τη Στοά Εμπόρων με ένα συνεχές πρόγραμμα διαδρομών πάνω σε χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα (Σάββατο και Κυριακή, 12.00-17.00). Ενώ ο φωτογράφος μόδας Γιώργος Μαλεκάκης θα φωτογραφίσει 100 πρόσωπα, θα συνομιλήσει μαζί τους και θα βγάλει τα ωραιότερα πορτρέτα τους.

Στο μεταξύ, θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις τη δική σου τσάντα This is Athens με εκπτωτικά κουπόνια για τις δράσεις και τα προϊόντα των καταστημάτων, αλλα και να απολαύσεις μεζέδες και λιχουδιές από τα καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου.

Δες το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγορές σου στο κέντρο της Αθήνας παίρνουν γιορτινό χρώμα με δεκάδες συναυλίες, παραστάσεις, πάρτι και άλλα δρώμενα.

Κεντρική φωτό: jumpnjive.gr

 

TAGS