ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Την ημέρα που φάγαμε σιγοκαπνιστά, λαχταριστά Spare Ribs & Brisket στη ροτόντα του Po’ Boys

Ένα άρτι αφιχθέν σημείο στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας που έχει σαν απώτερο σκοπό να μας μυήσει στο αυθεντικό αμερικανικό BBQ.

Την ημέρα που φάγαμε σιγοκαπνιστά, λαχταριστά Spare Ribs & Brisket στη ροτόντα του Po’ Boys

Ο Χρήστος είναι κρεατοφάγος και γνωρίζει από καλό BBQ. Είναι μια γνώση που λέει ότι αποκόμισε τρώγοντας και ψήνοντας για χρόνια. Με είχε κουράσει ρωτώντας με πότε θα ανοίξει επιτέλους το Po’ Boys σε δικό του σταθερό σημείο. Τύχαινε να γνωρίζω τους ιδιοκτήτες Βασίλη Σπόρο και John Higgins (ο πρώτος μάλιστα είναι και ο chef του εστιατορίου) από το Mama Roux, και έτσι όταν το food truck που πετυχαίναμε πάντα στα καλύτερα food festivals, παράτησε τις ρόδες και ακούμπησε έδαφος, στη γειτονιά του Ψυρρή, έγινε το σχετικό μήνυμα που μας μάζεψε όλους Σάββατο μεσημέρι να δοκιμάζουμε πάνω σε μια ροτόντα πιάτα που μοιάζουν να μεταφέρθηκαν με διακτινισμό από τις κουζίνες της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας.

Την ημέρα που φάγαμε σιγοκαπνιστά, λαχταριστά Spare Ribs & Brisket στη ροτόντα του Po’ Boys
Μήπως μεταφερθήκαμε με διακτινισμό από τις κουζίνες της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας;
Μας εξηγεί ότι το custom offset smoker που σχεδίασε ο ίδιος και κατόπιν παρήγγειλε να του το κατασκευάσουν στην Καρδίτσα, είναι ο εγκέφαλος της κουζίνας του μαγαζιού.

Ο chef Βασίλης Σπόρος στέκεται πάνω από το τραπέζι και μας υποδέχεται με ένα κουρασμένο πλην γεμάτο χαμόγελο. Ο χώρος είναι άνετος, ζεστός και θυμίζει κάτι από diner. Ήθελε πολλή δουλειά να στηθούν όλα και να λειτουργήσουν τέλεια από την πρώτη κιόλας μέρα. Μας εξηγεί ότι το custom offset smoker που σχεδίασε ο ίδιος και κατόπιν παρήγγειλε να του το κατασκευάσουν στην Καρδίτσα, είναι ο εγκέφαλος της κουζίνας του μαγαζιού. Εκεί εκτυλίσσεται όλο το ψήσιμο. Οκτώ ώρες, στους 120 βαθμούς, με το άγρυπνο μάτι του να επεμβαίνει όποτε πρέπει. Low & Slow. Σαν σύνθημα για κάποιου είδους χορό. Έτσι γίνονται τα σωστά σιγοκαπνιστά spare ribs, το ντελικάτο brisket, το χειροποίητο γαλλικό λουκάνικο andouille, το pulled pork. Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζουν και οι ψαγμένες μαρινάδες αλλά και η σωστή τεχνική. Από το menu δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα burgers, το ονειρεμένο mac & cheese, το mushroom burger για vegans, αλλά και η πατατοσαλάτα της Νέας Ορλεάνης. Δοκιμάσαμε όσο πιο πολλά μπορούσαμε με την υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε για τα υπόλοιπα, όπως και έγινε δηλαδή.

Τι σημαίνει όμως Po’ Boys; Ακολουθεί σύντομη αναδρομή στη ιστορική συγκυρία που χάρισε σε ένα από τα πιο κλασικά αμερικανικά sandwiches το όνομά του και το οποίο φυσικά μπορείτε να δοκιμάσετε στο εστιατόριο. Θα το ζητήσετε ως Pulled Pork Po’ Boy. Ήταν Ιούλιος στην Νέα Ορλεάνη του 1929 όταν η απεργία των οδηγών του τραμ είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Δύο πρώην οδηγοί, τα αδέρφια Martin, συμπαραστέκονται σε όλους τους απεργούς, ανοίγοντας τις πόρτες του εστιατορίου τους και μοιράζουν δωρεάν τα πιο μεγάλα και χορταστικά sandwiches μέχρι η τετράμηνη απεργία να λάβει τέλος. Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος από τους απεργούς άνοιγε την πόρτα του εστιατορίου και διάβαινε το κατώφλι τους προκειμένου να φάει κάτι, τα αδέρφια Martin αναφωνούσαν “Here comes another Poor Boy’’. Η απεργία έληξε, αλλά τα πεντανόστιμα sandwiches έμειναν στην ιστορία.

Ο χώρος είναι άνετος, ζεστός και θυμίζει κάτι από diner.

Η παραπάνω ιστορία για τα Poor Boys της Νέας Ορλεάνης στις αρχές του περασμένου αιώνα δεν μπορεί παρά συνειρμικά να με πάει ως το μουσικό κομμάτι ᾽Άφραγκο αγόρι῾῾ των Spy F & The Zakulas. Και μιλώντας για μουσικά συνειρμικά χοροπηδήματα δεν μπορώ να αποφύγω και το επόμενο, που έχει να κάνει με τη μουσική σκηνή που είναι στημένη σε μια άκρη του εστιατορίου και φιλοξενεί πιάνο, drums και αφίσες του Elton John, του James Brown, της θρυλικής μουσικής αρένας Tipitina’s της Νέας Ορλεάνης, του Robert Johnson και πολλών ακόμη αστέρων των blues, τα οποία αποτελούν και το OST του μαγαζιού. Πληροφορίες λένε ότι πολλές βραδιές με live μουσική θα προγραμματιστούν στο χώρο, παρέα με τα ομολογουμένως πολλά labels από μπύρες να σερβίρονται και να ρέουν άφθονα πλάι στις σιγοκαπνιστές γαστρομαργικές αφηγήσεις του chef. Πως άλλωστε θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο της μουσικής όταν ο συνιδιοκτήτης του Po’ Boys, ο John Higgins, με καταγωγή από το San Francisco είναι μουσικός βεριτάμπλ και ζει για την jazz και τα blues.

Εάν υπάρχει χώρος για επιδόρπιο - που πάντα υπάρχει δηλαδή - θα συμβούλευα να δοκιμάσετε σίγουρα τους λουκουμάδες Beignets με πραλίνα που έρχονται κατευθείαν από τη Νέα Ορλεάνη και σου κλείνουν το μάτι, σαν να σου δίνουν την υπόσχεση ότι θα τα ξαναδείς την επόμενη φορά. Το Po’ Boys είναι ένα από τα εστιατόρια που γίνονται αγαπημένη συνήθεια.

Ακολουθήστε το Po' Boys

https://www.instagram.com/poboysbarbeque/

https://www.facebook.com/PoBoysBarbeque/

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.