Ένα-ένα όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την λήξη των μέτρων ενάντια στον κορονοϊού και το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν θα αποτελέσει απ' ότι φαίνεται εξαίρεση-τουλάχιστον όπως ήταν σχεδιάσμενο στην αρχική του μορφή.

Καθώς αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσο θα χρειαστεί θα παραμείνουμε σε συνθήκες καραντίνες και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου, σκοπεύει να ενημερώσει αύριο Δευτέρα ιντερνετικά το κοινό σχετικά με το φετινό πρόγραμμα, με κάθε επιφύλαξη για το αν ο ετήσιος θεσμός θα μπορέσει να γίνει φέτος κανονικά. 

Σε σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ αναφέρουν πως, από σεβασμό σε όλη την ομάδα που εργάστηκε για το φετινό φεστιβάλ και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2020 θα ανακοινωθεί στην αρχική του σύλληψη, χωρίς, προς το παρόν, να δίνονται διευκρινίσεις για το πώς, και σε ποιο βαθμό, αυτό θα ανασχεδιαστεί.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών: 

«Η πανδημία που πλήττει την Ελλάδα, αλλά και όλον τον πλανήτη, μας έχει συγκλονίσει. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του COVID -19 κι ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τον ανασχεδιασμό του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, μετά τα πρωτοφανή δεδομένα που ανέκυψαν.

Εν μέσω, ωστόσο, αυτών των δύσκολων καιρών, το Φεστιβάλ αποφάσισε να ανακοινώσει διαδικτυακά το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2020, στην αρχική του σύλληψη, από σεβασμό σε όλη την ομάδα που εργάστηκε γι' αυτό και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Κατερίνα Ευαγγελάτου, τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, θα απευθύνει ένα μήνυμα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Φεστιβάλ, που κλείνει φέτος 65 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Αντιλαμβανόμαστε την αβεβαιότητα των ημερών, θέλουμε όμως να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας για την πραγματοποίηση του φετινού προγράμματος, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μένουμε σπίτι και εργαζόμαστε ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μας εμψυχώσει όλους, κοινό και καλλιτέχνες, μετά από αυτή την οδυνηρή δοκιμασία.

Δεδομένων των συνθηκών, η προπώληση δεν θα ξεκινήσει επί του παρόντος».

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS