Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται αναμφισβήτητα σε ένα πολύ καλό σημείο στην καριέρα του και δε σταματά ούτε στιγμή- ήδη όταν η προηγούμενη ταινία του «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» έκανε πρεμιέρα, ο ίδιος είχε ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα του επόμενου εγχειρήματος του, με τίτλο The Favourite.

To teaser trailer της ταινίας κυκλοφόρησε χθες και μέσα σε ενάμιση λεπτό προλαβαίνει να ξεδιπλωθεί όλη η παράνοια που πλέον αναμένουμε από τις ταινίες του βραβευμένου σκηνοθέτη.

Οι τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας είναι η Ρέιτσελ Βάις, η 'Εμμα Στόουν και η Ολίβια Κόουλμαν, ενώ αυτή είναι η πρώτη ταινία του Λάνθιμου χωρίς τον Ευθύμη Φιλ'ιππου στο σενάριο- το ρόλο αυτό ανέλαβαν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, διεκδικώντας έτσι μια θέση στην οσκαρική κούρσα.

Η σύνοψη της ταινίας είναι η εξής:

«Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η ευθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της». 

Δες το trailer εδώ. 

 

 

 

 

TAGS